Reis en verblijf

JE REIS

Hoe reis je naar de Weissensee?

Meer info

JE VERBLIJF

Waar slaap je aan de Weissensee?

Meer info

TREIN

Meer info

VLIEGTUIG

Meer info

AUTO

Meer info

Verblijf

Via de website van VVV Weissensee kun je direct reserveren. Kom je er via internet niet uit, of wil je meer informatie, neem dan contact op met VVV Weissensee. Dit kan per e-mail info@weissensee.com. De medewerkers van VVV Weissensee hebben een duidelijk overzicht van alle beschikbare accommodaties aan de Weissensee.

Is er geen accommodatie direct aan de Weissensee beschikbaar, of wil je juist iets van de Weissensee af zitten? Bekijk dan de mogelijkheden in Weißbriach, Greifenburg of Berg im Drautal (allen op circa 15-30 minuten rijden van de Weissensee).

WeissenseeKarinthië

Bus

Na vele jaren is er een einde gekomen aan de traditionele busreis naar de Weissensee. De belangstelling nam terug en de kosten (m.n. brandstof) zijn momenteel zo hoog dat het niet meer rendabel is een bus naar Oostenrijk te laten rijden.

Trein

Comfortabel, veilig en milieuvriendelijk naar de Weissensee? Neem de trein naar station Greifenburg/Weissensee. Treinreizen boek je via NS International of Treinreiswinkel. Als je arriveert op het station in Greifenburg biedt de gemeente Weissensee je een aansluitende bustransfer aan voor een aantrekkelijk tarief of in sommige gevallen zelfs gratis. Reserveren en meer informatie over deze transfer via de site van VVV Weissensee.

NS InternationalTreinreiswinkel

Vliegtuig

Vanuit Nederland rechtstreeks naar Klagenfurt, Salzburg of Ljubljana. Vanaf Düsseldorf naar Salzburg en Köln/Bonn naar Klagenfurt. Het is nog niet bekend of Transavia weer rechtstreeks van Rotterdam naar Klagenfurt vliegt in januari/februari 2024

Vlucht boekenBustransfer Weissensee

Auto

De Weissensee is goed bereikbaar met de auto. De afstand vanaf Utrecht bedraagt circa 1100 kilometer.

Je moet wel rekening houden met winterse omstandigheden en mogelijke wintersportdrukte, vooral bij München en Salzburg. In Oostenrijk en Duitsland gelden specifieke regels voor rijden onder winterse omstandigheden. Op de site van de ANWB vind je daar alle informatie over.

ANWB Route en parkeren

Route en parkeren

Routeplanner

Klik op de kaart (Route), vul je huisadres in en vind de snelste route naar de Weissensee.

Parkeren

Als je op een toer- of wedstrijddag naar de Weissensee komt, houd er dan rekening mee dat je binnen de gemeente Weissensee betaald moet parkeren. Bij het binnenrijden van het dorp zijn grote gratis parkeerterreinen, vanwaar je verder kunt met de gratis skibus. Parkeren op het evenemententerrein nabij de tenten van de organisatie is niet toegestaan. De politie houdt hier streng toezicht op.

Benzinepomp

Er is een onbemand benzinestation op de Weissensee met beperkte openingstijden (06:00 – 22:00 uur).

X