Deelnemen

Ga jij de uitdaging aan in 2020?

Je hebt de beslissing genomen: je gaat naar de Weissensee!
Je gaat 100 of 200 kilometer schaatsen of deelnemen aan onze unieke wintertriathlon. Hoe gaat dat in z’n werk?

1. Je sluit je aan bij de AEW

Om deel te kunnen nemen, moet je aangesloten zijn bij Stichting Wintersporten, de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Bij je inschrijving kun je je direct aanmelden. Ben je al lid? Dan kun je meteen naar stap 2.

Meer info

2. Je schrijft je in

Je schrijft je in voor één of meer evenementen op de Weissensee. Dat gaat volledig geautomatiseerd via onze partner Ultimate Sports Service. Gebruik de oranje knop bovenaan deze pagina om je direct in te schrijven. Betalen kan via Ideal of Creditcard.

InbegrepenKosten

3. Je regelt je reis en verblijf

Je regelt je reis naar en het verblijf aan de Weissensee. Er zijn veel mogelijkheden, zowel voor je reis als voor je verblijf. Houd er wel rekening mee dat er veel mensen komen en accommodaties snel gevuld zijn. Zorg dus dat je op tijd reserveert.

Meer info

4. Je bereidt je voor

De juiste training, sportvoeding en kleding. Allemaal zaken die van belang zijn om goed voorbereid aan je uitdaging te beginnen. Zorg dat je in januari succesvol kunt schaatsen.

Meer info

5. Je bent op de Weissensee

De dag voor de tocht haal je je startbescheiden op in de tent van de organisatie. Tijdens de rijdersbijeenkomst om 16.00 uur hoor je de laatste details van jouw tocht.

Programma

6. Je gaat schaatsen!

Vandaag gaat het gebeuren! Hier heb je lang naar uitgekeken en hard voor getraind. Het thuisfront kan je ‘live’ volgen en aan het eind van de dag wacht het blarenbal op je.

Volg de deelnemer

De inschrijfkosten

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

€95

Vanaf 2020
Inschrijven vanaf 1 januari 2020
Prestatietocht Weissensee

€75

Vanaf 2020
Inschrijven vanaf 1 januari 2020

Dit is bij je inschrijving inbegrepen

VERZORGING

Onze vrijwilligers staan voor je klaar bij de verzorgingspost(en) met PowerBar sportdrank, thee en bouillon. Ook hebben we krentenbrood (met kaas), ontbijtkoek, rozijnen, gepelde mandarijnen en bananen voor je. 

CHIPTIMING

Je ontvangt een chip die je om je enkel bevestigt. Bij ieder meetpunt wordt je tijd automatisch geregistreerd en gepubliceerd op de uitslagenpagina. Na afloop lever je de chip weer in bij onze medewerkers van de registratiebalie.

MEDAILLE

Je ontvangt bij deelname een ‘jaarspeldje’. Schaats je de 200 kilometer? Dan krijg je van ons het traditionele ‘Elfstedenkruisje’. Schaats je de Prestatietocht van 100 kilometer, dan ontvang je een herinneringsmedaille. 

VIDEO

Iedere keer dat je door start/finish komt, word je vastgelegd op video. Je kunt deze video terugkijken op de uitslagenpagina. 

BLARENBAL

Je prestatie vieren? Kom dan naar het Blarenbal in de grote feesttent. Een live-band en DJ Funky Town luisteren jouw feestje op.

LIVESTREAM

Twee camera’s registreren beeld en geluid op de finishlijn en de verzorgingspost. Zo kan het thuisfront je goed volgen. 

MEDISCHE HULP

Een Nederlands medisch team staat garant voor goede medische zorg bij ongevallen. Al hopen we natuurlijk dat je hen niet nodig hebt.

Bereid je goed voor

Training

Casper Helling is oud-winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, ploegleider van een A-marathonteam, bewegingswetenschapper en gepassioneerd sporter. Hij helpt je graag op weg met een goed trainingsschema, schaatstechniek en natuurlijk de gouden tips van een winnaar.

Meer info

Voeding

Een bijzondere prestatie behaal je met een goed gevoed lichaam. Onze supplier PowerBar ondersteunt je met een uitgebreide productlijn bij het behalen van jouw topprestatie. Bestel nu met speciale Weissensee-korting en probeer de voeding tijdens je training uit voor het beste resultaat.

Meer info

Materiaal

Zonder goed materiaal kun je de 200 kilometer niet schaatsen. Onze partners M&M Ice-skate en Faber Sport hebben naast een mooi assortiment een schat aan kennis en ervaring. Zowel op het gebied van trainen op kunstijs als presteren op natuurijs. Bezoek hun websites voor meer informatie.

FaberM&M
X