Deelnemen

Ga jij de uitdaging aan?

Je hebt de beslissing genomen: je gaat naar de Weissensee!
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, 200 kilometer. Of kies je voor de Weissensee Prestatietocht, 100 kilometer? Hoe gaat het in z’n werk?

1. Je sluit je aan bij AEW

Om deel te kunnen nemen, moet je aangesloten zijn bij Stichting Wintersporten, de organisator van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Aanmelden is mogelijk vanaf 15 juni 2022.

Meer info

2. Je schrijft je in 

Je schrijft je in voor één of meer evenementen op de Weissensee. Dat gaat volledig geautomatiseerd via onze partner Ultimate Sports Service. Gebruik de oranje knop bovenaan deze pagina om je direct in te schrijven. Betalen kan via Ideal of Creditcard.

InbegrepenKosten

3. Je regelt je reis en verblijf

Je regelt je reis naar en het verblijf aan de Weissensee. Er zijn veel mogelijkheden, zowel voor je reis als voor je verblijf. Houd er wel rekening mee dat er veel mensen komen en accommodaties snel gevuld zijn. Zorg dus dat je op tijd reserveert.

Meer info

4. Je bereidt je voor

De juiste training, sportvoeding en kleding. Allemaal zaken die van belang zijn om goed voorbereid aan je uitdaging te beginnen. Zorg dat je in januari succesvol kunt schaatsen.

Meer info

5. Je bent op de Weissensee

De dag voor de tocht haal je je startbescheiden op in de tent van de organisatie. Tijdens de rijdersbijeenkomst om 16.00 uur hoor je de laatste details van jouw tocht.

6. Je gaat schaatsen!

Vandaag gaat het gebeuren! Hier heb je lang naar uitgekeken en hard voor getraind. Het thuisfront kan je ‘live’ volgen en aan het eind van de dag wacht het blarenbal op je.

Volg de deelnemer

De inschrijfkosten

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
De klassieke 200 km

€ 85,00

t/m 31 december 2022
Prijs bij inschrijven t/m 31 december 2022

Indien de eerste toertocht is ingeschreven voor 1 januari 2023 zijn de inschrijfkosten voor iedere extra toertocht € 85,00. Dit geldt voor zowel online inschrijvingen als voor inschrijvingen op de Weissensee tijdens het evenement.
Prestatietocht Weissensee
Maximaal 100 km, start 09:00

€ 65,00

t/m 31 december 2022
Prijs bij inschrijven t/m 31 december 2022

Indien de eerste prestatietocht is ingeschreven voor 1 januari 2023 zijn de inschrijfkosten voor iedere extra prestatietocht € 65,00. Dit geldt voor zowel online inschrijvingen als voor inschrijvingen op de Weissensee tijdens het evenement.

Dit is bij je inschrijving inbegrepen

VERZORGING

Onze vrijwilligers staan voor je klaar bij de verzorgingspost(en) met PowerBar sportdrank, thee en bouillon. Ook hebben we krentenbrood (met kaas), ontbijtkoek, rozijnen, gepelde mandarijnen en bananen voor je. 

CHIPTIMING

Je ontvangt een chip die je om je enkel bevestigt. Bij ieder meetpunt wordt je tijd automatisch geregistreerd en gepubliceerd op de uitslagenpagina. Na afloop lever je de chip weer in bij onze medewerkers van de registratiebalie.

MEDAILLE

Je ontvangt bij deelname een ‘jaarspeldje’. Schaats je de 200 kilometer? Dan krijg je van ons het traditionele ‘Elfstedenkruisje’. Deelnemers aan de Prestatietocht ontvangen een medaille.

BLARENBAL

Dans en feest met je medeschaatsers om je prestatie te vieren, in de grote feesttent, met onze eigen Nederlandse DJ.

VIDEO

Iedere keer dat je door start/finish komt, word je vastgelegd op video. Je kunt deze video terugkijken op de uitslagenpagina. 

FOTO

Op minimaal één plek op het parcours worden een of meerdere foto’s van je gemaakt. Je ziet ze in de app.

LIVESTREAM

Twee camera’s registreren beeld en geluid op de finishlijn en de verzorgingspost. Zo kan het thuisfront je goed volgen. 

MEDISCHE HULP

Een Nederlands medisch team staat garant voor goede medische zorg bij ongevallen. Al hopen we natuurlijk dat je hen niet nodig hebt.

Bereid je goed voor

Training

Casper Helling is oud-winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, ploegleider van een A-marathonteam, bewegingswetenschapper en gepassioneerd sporter. Hij helpt je graag op weg met een goed trainingsschema, schaatstechniek en natuurlijk de gouden tips van een winnaar.

Meer info

Voeding

Een bijzondere prestatie behaal je met een goed gevoed lichaam. Onze supplier Powerbar ondersteunt je met een uitgebreide productlijn bij het behalen van jouw topprestatie. Koop je Powerbar sportvoeding in de betere schaats-speciaalzaak of online via www.nutrisense.nl

Meer info

Materiaal

Zonder goed materiaal kun je de 200 kilometer niet schaatsen. Onze partners M&M Ice-skate en Faber Sport hebben naast een mooi assortiment een schat aan kennis en ervaring. Zowel op het gebied van trainen op kunstijs als presteren op natuurijs. Bezoek hun websites voor meer informatie.

FaberM&M
X