Reismogelijkheden

Reismogelijkheden

Wij bieden zelf geen reizen aan via onze organisatie. De Weissensee is goed bereikbaar vanuit Nederland.

Per bus, vliegtuig, trein

Onze vaste partner BBA Tours biedt ook in 2019 weer de mogelijkheid per luxe touringcar naar de Weissensee te reizen. Alle info en boekingen via www.bbatours.nl/reizen/weissensee/weissensee-oostenrijk.

Transavia vliegt vanaf 2019 rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Klagenfurt, exclusief tijdens het evenement. Een aansluitende bustransfer wordt aangeboden door de gemeente Weissensee, prijzen vanaf € 27,00. Meer info over deze bustransfer en/of direct boeken? Klik hier. Naast Klagenfurt is het ook mogelijk om naar Salzburg te vliegen. Op beide vliegvelden kunt u gemakkelijk een auto huren om naar de Weissensee te rijden. Boekingen via www.transavia.com (Klagenfurt, Salzburg en Ljubljana). Klagenfurt, Salburg en Ljubljana zijn ook bereikbaar via Düsseldorf en Keulen-Bonn.

Treinreizen boekt u via NS international of treinreiswinkel.nl. Indien u arriveert op het station in Greifenburg biedt de gemeente Weissensee u een aansluitende bustransfer aan voor een aantrekkelijk tarief of in sommige gevallen zelfs gratis. Reserveren en meer informatie over deze transfer via de site van het Mobiliteitsburo Weissensee.

Met de auto

De afstand vanaf Utrecht is minstens 1.100 kilometer. Er wordt vaak en veel gewerkt aan de Duitse Autobahn. Via Google Maps kun je de actuele route naar Weissensee bepalen, voor Google Maps, klik HIER.


Kaart Weissensee weergeven op een groter formaat

Let onderweg op de volgende zaken:

  1. Op de autowegen in Oostenrijk heeft u een vignet nodig. U kunt dit in Nederland kopen, bijvoorbeeld bij de ANWB, of in Duitsland bij tankstations vlak voor de grens. Probeer uw vignet in elk geval te bemachtigen voor de grens, hiermee voorkomt u een lange wachtrij.
  2. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland en Oostenrijk bij winterse omstandigheden.  Sneeuwkettingen zijn verplicht indien aangegeven met een verkeersbord. Zorg dus dat je sneeuwkettingen binnen handbereik hebt. Oefen thuis alvast een keer met het omleggen van de sneeuwkettingen, dat voorkomt ergernis in de kou.
  3. Houd u aan de toegestane maximumsnelheid! In Duitsland zijn de snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden een bekend fenomeen. Ook de Oostenrijkse politie controleert frequent met laserguns en radarwagens. De boetes zijn niet mis en zij hanteren het principe: eis is uitspraak en direct contant betalen.

Reacties Gesloten