Weissensee 2021 afgelast!

Weissensee 2021 afgelast!

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2021 gaat NIET door! Wij hebben dat besluit genomen, samen met het Bezirk Spittal en de gemeente Weissensee. Waar wij begin september nog hoopvol groen licht hadden gekregen, moeten we nu constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld.

De Nederlandse overheid heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Karinthië, de provincie waar de Weissensee onder valt. Niet-noodzakelijke reizen, waaronder toerisme, worden ten zeerste afgeraden. Bovendien moeten reizigers naar ‘oranje’ gebieden, na terugkomst in Nederland, verplicht 10 dagen in quarantaine. Naast de richtlijnen van de overheid vinden wij het onverantwoord om een evenement te organiseren waar duizenden Nederlanders voor naar Oostenrijk reizen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vele tientallen vrijwilligers. Een ander belangrijk argument voor ons is de huidige druk op de Nederlandse en Oostenrijkse gezondheidszorg. De zorg heeft het al zwaar genoeg en zit niet te wachten op blessures of verwondingen van deelnemers aan ons evenement.

Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien, maar de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en de lokale gemeenschap staat voorop. Daarnaast willen wij bijdragen aan alle maatregelen die nodig zijn om deze verschrikkelijke pandemie uiteindelijk het hoofd te bieden. Daar past ons evenement in 2021 niet bij!

De wedstrijden die we samen met de KNSB organiseren zijn eveneens afgelast.

De data voor de editie 2022 zijn inmiddels bekend. Het evenement vindt plaats van dinsdag 25 januari 2022 tot en met vrijdag 4 februari 2022 met de bekende toertochten op dinsdag en vrijdag (4 toertochten).

 

X