Programma 2021 bekend, beïnvloed door de corona-crisis.

Programma 2021 bekend, beïnvloed door de corona-crisis.

Weissensee 2021
De voorbereiding voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2021 wordt beïnvloed door de corona-crisis die de wereld zo hard heeft getroffen en nog steeds treft. Het is niet te voorspellen welke beperkende maatregelen nog van toepassing zijn in januari 2021. Daarom heeft de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee besloten om uit te gaan van de situatie per juni 2020 en de regelgeving van de Nederlandse en Oostenrijkse overheid. Daarnaast volgen we de protocollen van NOC-NSF en KNSB.

Strikte scheiding van toertochten en wedstrijden
De toertochten en wedstrijden worden in het programma uit elkaar getrokken. De wedstrijden worden georganiseerd van vrijdag 15 januari tot en met dinsdag 19 januari 2021. Samen met de KNSB wordt de exacte invulling van de wedstrijden nog vastgesteld. De toertochten worden georganiseerd op vrijdag 22 januari, maandag 25 januari, woensdag 27 januari en vrijdag 29 januari 2021. Hiermee bieden wij zo veel mogelijk mensen de kans om deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, rekening houdend met een maximum aantal deelnemers per toertocht. Het meest actuele programma vind je HIER.

Corona aanpassingen

We zijn druk bezig om de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2021 zo veilig mogelijk te laten verlopen. Enkele maatregelen zijn:

-geen publiek bij de wedstrijden;

-beperkt aantal deelnemers bij toertochten;

-geen prestatietocht en wintertriathlon;

-aangepaste verzorgingsposten;

-geen of een heel beperkt amusementsprogramma;

Corona voorbehoud

Het programma en de maatregelen zijn gebaseerd op de huidige situatie (juni 2020) met de toevoeging dat evenementen in Oostenrijk niet of beperkt zijn toegestaan. Voor die toestemming zijn wij afhankelijk van de lokale autoriteiten en het beleid in zowel Oostenrijk als Nederland. Wij openen de online inschrijving pas zodra die toestemming is verleend, naar verwachting begin september. Dat wordt bekend gemaakt via onze website, www.weissensee.nl en onze Facebook pagina.

Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Het boeken van accommodatie en vervoer is voor eigen rekening en risico van de deelnemer.

 

X