Plastic Soup Foundation

Als organisator van een groot sportevenement, met meer dan 4.000 deelnemers, doen we een serieuze aanslag op de natuurlijke omgeving van de Weissensee. Ons doel is om onze ‘footprint’ te verkleinen. Kortom, hoe minder onze sporen zichtbaar zijn, hoe beter het is voor de Weissensee.

Sinds 2018 werken we samen met Plastic Soup Foundation, in Nederland actief op het gebied van scholing, begeleiding en bewustwording. De Foundation helpt ons actief om de ‘footprint’ van de organisatie te minimaliseren.

Meer infoWat doen we zelf?Wat kun jij doen?

Wat doen we zelf?

Kartonnen bekers

We gebruiken 45.000 bekers in onze verzorgingspost. Deze zijn gemaakt van gerecycled karton en zijn biologisch afbreekbaar.

Verpakkingsmateriaal

Samen met onze leveranciers proberen we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Zo worden de artikelen voor de winkel niet meer per stuk in plastic verpakt.

Oorkonde digitaal

Sinds 2020 kun je ervoor kiezen om je oorkonde digitaal te krijgen, gewoon in je mailbox. De geprinte oorkondes worden niet langer voorzien van een plastic hoesje. Dat scheelt weer 4000 plastic hoesjes.

Marathon Magazine

Sinds 2018 verzenden we het Marathon Magazine met een papieren wikkel in plaats van een plastic hoesje.

Voertuigen op het ijs

Auto’s en andere voertuigen op het ijs proberen we zo veel mogelijk te beperken tijdens de toertochten.

Afval

We zamelen het afval zo veel mogelijk gescheiden in, zowel op het ijs als bij de organisatie zelf.

Wat kun jij doen?

Hieronder vind je tips van ons voor jou. Heb jij een tip voor ons? Laat het ons weten!

Tip doorgeven
Oorkonde digitaal

Kies vanaf 2020 voor de digitale oorkonde. Je ontvangt jouw welverdiende oorkonde gewoon in je mailbox. Laat je de oorkonde toch liever printen? Dan ontvang je hem zonder plastic hoesje. 

Afval

Bedenk voordat je naar de Weissensee komt of je bepaalde verpakkingsmaterialen thuis kunt laten. Lever je afval zo veel mogelijk gescheiden in. Zorg dat je geen zwerfvuil achterlaat op het ijs en gebruik de blikvangers.

Reis milieuvriendelijk

Hoewel dit niet direct te maken heeft met plastic, vragen we je om je reis naar de Weissensee zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. 

Samenwerken

Veel mensen kunnen samen veel rommel maken, maar veel mensen kunnen samen ook goed opruimen. Als iedereen helpt, lukt het ons goed voor de Weissensee te zorgen.

X