It giet oan!

It giet oan!

It giet oan! Zojuist zijn alle seinen voor ons schaatsevenement op groen gezet. In overleg met de KNSB is het programma zodanig aangepast dat voor zowel toerrijders als wedstrijdschaatsers vanaf zondag het startschot kan klinken. Tot het zover is, zal er nog veel werk verzet worden door het team van ijsmeester Norbert Jank en door onze vrijwilligers, aangezien er op zaterdag 28 januari nog geen programma mogelijk was.

ONK op zondag 29 januari

Op zondag 29 januari wordt alsnog het ONK verreden. Om precies half 8 start het mannenpeloton, waarna het een minuut later de beurt is aan de vrouwen om te vertrekken. Omdat op zondag de Weissensee ook druk wordt bezocht door toerrijders en andere bezoekers die willen schaatsen, moeten de wedstrijden om uiterlijk 11.00 uur afgelopen zijn. Daarom is de oorspronkelijke afstand van de ONK’s teruggebracht: de vrouwen rijden nu 80 kilometer (in plaats van de gebruikelijke 100), terwijl het mannenpeloton om de nationale titel strijdt in een race over 120 kilometer, waar er normaliter 150 op de teller staan. Vanuit de organisatie verzoeken we je vriendelijk om pas na 11.00 uur recreatief te schaatsen op de Weissensee.

Baanlengte en -breedte

Op het kleine meer zijn we druk bezig een traject gereed te maken van 8,7 kilometer. Hoewel het ijs is vrijgegeven, is de schoongeveegde baan niet de volledige breedte die we gewend zijn te hebben op de Weissensee. Naast de geprepareerde baan en aan de randen hiervan is het ijs verslechterd door de sneeuwval van afgelopen week. Daarom verzoeken we jullie hier verstandig mee om te gaan.

Aart Koopmans Memorial op maandag 30 januari

Ook de wedstrijden op maandag vinden eerder op de dag plaats, van 07.30 tot 11.00 uur, zodat er in de middag zo veel mogelijk tijd overblijft voor vrij schaatsen. Meer informatie hierover volgt op korte termijn. Vanuit de organisatie verzoeken we je vriendelijk om pas na 11.00 uur recreatief te schaatsen op de Weissensee.

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee op dinsdag 31 januari

Het ziet er op dit moment goed uit voor de toertocht op dinsdag. We hebben de eerste twee toertochten van 2023 met pijn in het hart moeten afgelasten. En we begrijpen dat voor de toerrijders van afgelopen week deze boodschap de teleurstelling niet verzacht. Het is mooi dat we nu zo hoopvol mogen zijn voor de eerstvolgende tocht. Natuurlijk blijven we afhankelijk van de natuur. Maar als organisatie – en met dank aan de flexibiliteit van de rijders, ploegen en KNSB, die een ingekort programma hebben – werken we hard aan het mogelijk maken van de toertocht. De rijdersbijeenkomst vindt maandag 30 januari om 16.00 uur plaats.

 

X