It giet oan: derde Alternatieve Elfstedentocht Weissensee van 2023

It giet oan: derde Alternatieve Elfstedentocht Weissensee van 2023

Het is eindelijk zover! Op dinsdagochtend, als het nog donker is, zal het startschot klinken voor ruim 1.000 deelnemers voor de 200 of 100 kilometer op de Weissensee. Er ligt een baan van 8,7 kilometer klaar voor iedereen die de uitdaging aan durft te gaan.  Het parcours zie je op bijgaande afbeelding.

Parc fermé

Je vindt parc fermé op het land in plaats van op het ijs, naast de organisatietent. Er staat een enorme Boels-boog naast, als je die ziet, heb je parc fermé gevonden. Vanaf parc fermé ligt een opgang naar het ijs. Je kunt je in parc fermé omkleden en je spullen laten liggen. Bij de opgang naar het ijs kun je je schaatsen aantrekken.

Startprocedure 200 kilometer

Deelnemers aan de 200 kilometer starten om 07:00 uur. Tot 06:45 kun je door parc fermé, tegen de richting in, door start/finish schaatsen. Daar word je opgevangen door medewerkers van de organisatie. Volg hun aanwijzingen op en sluit achteraan aan bij de wachtenden. Schaats na het startschot rustig door start/finish om aan je tocht te beginnen.

Ben je na 06:45 uur klaar voor vertrek? Dan moet je wachten tot na 07:00 uur om het ijs op te gaan. Je kunt na het startschot rechtstreeks invoegen. Nabij de opgang vanuit parc fermé ligt een tweede startlijn waardoor je chiptiming wordt geactiveerd. Er staan medewerkers van de organisatie om je de goede kant op te wijzen.

Startprocedure 100 kilometer

Voor de schaatsers die de 100 kilometer rijden klinkt het startschot om 09:00 uur. Let op: je kunt niet eerder starten dan 09:00 uur, dan werkt de chiptiming nog niet. Je kunt je in parc fermé omkleden en je spullen laten liggen. Daarna ga je naar het plein bij de Bartlehiem Brug. Daar staan bankjes om zittend je schaatsen aan te doen. Laat hier geen spullen liggen. Alles wat wij aantreffen, leggen we in parc fermé. Vanaf het plein kun je na het startschot rechtstreeks invoegen. Ook hier zorgt een extra startlijn voor je tijdregistratie.

Laatste ronde

De laatste ronde gaat voor alle deelnemers in om 18.00 uur.

Veiligheid

Denk aan je veiligheid: zorg voor goede verlichting, een helm en een bril om je ogen te beschermen. Volg altijd aanwijzingen van leden van de organisatie op. Mocht je onderweg medische hulp nodig hebben (of zien dat iemand anders dat nodig heeft) bel dan de medische dienst op het noodnummer: 0676-8468 33300.

Kijk live mee!

Ben je niet op de Weissensee? Volg de derde Alternatieve Elfstedentoertocht via de webcams en livestreams op onze website. Download ook de app Ultimate Sport Service Live in de Appstore of Google Play en volg jouw sporter live!

 

X