Een buslading vrijwilligers

Een buslading vrijwilligers

Op donderdag en vrijdag bestond de opbouwende crew nog uit twaalf personen, maar op zaterdagochtend arriveerde de eerste bus met vrijwilligers uit Nederland in Techendorf. Volle kracht vooruit!

Naast het ijs staat inmiddels een aantal bekende tenten: de organisatietent (waar deelnemers zich mogen melden), de feesttent (die er dit jaar anders uit gaat zien), de EHBO-tent (waar je hopelijk niet heen hoeft), de materialentent (hier waakt onze Herman) en de crewtent (waar onze vrijwilligers terecht kunnen voor hun lunch). In groepen worden de verschillende tenten ingericht om begin volgende week operationeel te zijn.

Buiten de tenten begint de omgeving er heel anders uit te zien. Er staat een geheimzinnige aanwinst voor de organisatietent en parc fermé krijgt vorm. Vlakbij het ijs staat de bekende houten brug op zijn gebruikelijke plek.

Voor de terugkerende bezoeker (of vrijwilliger) ontstaat er, door alle bouwwerkzaamheden, inmiddels een heel vertrouwd plaatje. En de laatste keer hier voelt nauwelijks meer als een verre herinnering.

We houden je op de hoogte van ontwikkelingen!

PS. Ga je het ijs op? Tip van de ijsmeester: blijf zo veel mogelijk op de geveegde banen. In de sneeuw haal je al snel een set natte voeten op.

 

X