COVID-19

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2022 en Covid-19

Het evenement is in z’n geheel geannuleerd! De info hieronder m.b.t. COVID-19 wordt niet geactualiseerd.

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de actuele stand van zaken op de Weissensee rondom COVID-19. De maatregelen en gedragsregels tref je steeds hier aan. Eventuele wijzingen worden duidelijk op deze pagina weergegeven. Actuele info (in Duits of Engels) vanuit de provincie Karinthië (waar Weissensee onder valt) vind je via de rode button hieronder.

Covid info Karinthië
Lockdown Oostenrijk

In Oostenrijk is zondag 12 december de lockdown van 3 weken gedeeltelijk beëindigd. Er gelden nog steeds beperkende maatregelen. Op 16 december a.s. neemt de verantwoordelijke autoriteit (Bezirkhauptmanschaft Spittal) waar de Weissensee onder valt, samen met de gemeente Weissensee en de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee een besluit over het al dan niet doorgaan van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2022. Uiteraard maken wij dit besluit direct kenbaar via onze social media kanalen en website. Tot die tijd verwijzen we je naar de actuele info via de rode knop boven aan deze pagina.

Maatregelen

Oostenrijk hanteert sinds 8 november het 2G principe, Gevaccineerd of Genezen. Dit betekent dat iedere deelnemer en bezoeker van het evenement hieraan moet voldoen. Wij dienen dat te controleren met de Corona check-app. Je moet dus een geldige QR-code hebben die door ons wordt gecontroleerd. Het Janssen vaccin is vanaf 3 januari 2022 niet langer geldig in Oostenrijk. Voor de overige vaccins geldt een maximale termijn van 9 maanden.

Wij nemen tal van maatregelen om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Uiteraard blijven de basis gedragsregels altijd van toepassing.

Inschrijven 2022 GEANNULEERD

Samengevat geldt het volgende voor de inschrijving:
– per toertocht maximaal 1.500 deelnemers*;
– iedereen kan zich inschrijven vanaf 15 juni 2021
– vol = vol;

* het maximum aantal deelnemers kan wijzigen t.g.v. corona-maatregelen

Meer info

We hanteren specifieke inschrijfvoorwaarden die je kunt lezen via de knop hieronder.

Inschrijfvoorwaarden 2022

Onze algemene voorwaarden zijn gewijzigd v.w.b. het annuleren. Bij annuleren voor 1 januari ontvang je 100 % van je inschrijfgeld retour (dit was 90 %). De actuele algemene voorwaarden kun je lezen via de knop hieronder.

Algemene voorwaarden

Maatregelen

Hieronder worden de specifieke maatregelen bekend gemaakt die wij treffen om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. De maatregelen die wij in januari 2022 moeten treffen zijn nu nog niet bekend en worden vastgesteld en/of opgelegd in nauw overleg met de regionale autoriteiten. Op 16 december 2021 volgt meer info hierover.

Maximum aantal deelnemers

Per toertocht zijn maximaal 1.500 deelnemers toegestaan. Dit aantal kan wijzigen door corona-maatregelen.

Ophalen startbescheiden

De startbescheiden (o.a. de transponder) kunnen de dag voorafgaand aan de toertocht worden opgehaald in de tent van de organsiatie. Hier geldt een maximum aantal bezoekers, is het verplicht een mond- en neusbescherming te dragen en je handen te desinfecteren bij binnenkomst.

Inleveren transponder

Na de finish lever je je transponder direct in bij een van onze medewerkers, duidelijk herkenbaar op het ijs of in de organisatie tent. Iedere transponder wordt gedesinfecteerd. Je krijgt direct een herinnering.

X