KPN Grand Prix 2

Gepubliceerd op: 28/01/2019

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 98

De Weissensee ligt bedolven onder een dikke laag sneeuw. IJsmeester Norbert Jank en zijn collega’s werken hard om alle sneeuw van het ijs te halen en de baan zo optimaal mogelijk te prepareren. Een kwartiertje later dan gepland staan de 81 dames aan de start van de KPN Grand Prix 2. Een wedstrijd die wederom beslist wordt in een eindsprint. Bij de mannen is er lange tijd een kopgroep weg, maar ook deze wedstrijd loopt uit in een eindsprint.

Bij de dames lijkt de wedstrijd de eerste 35 kilometer op slot te zitten. Af en toe gaat een dame in de aanval, maar niemand krijgt echt de ruimte. De wedstrijd wordt dan ook beslist in een eindsprint. Lisa van der Geest lijkt er lange tijd met de winst vandoor te gaan, in de laatste meters komt toch Carla Ketellapper – Zielman langszij. Wederom wordt de wedstrijd in een fotofinish beslist en wederom is het Carla voor een MK-Basics dame. “Ja, ik ben inderdaad goed in vorm. Al wil dit nog niks zeggen voor de 200 kilometer van woensdag”, zegt ze na afloop met een grote lach. Achter Carla en Lisa finisht Maya de Jong op plek 3.

Bij de heren gaat de aandacht bij de start uit naar Mark Prinsen, hij komt te laat aan en moet de eerste ronde al flink in de achtervolging op het peloton. In tegenstelling tot de dameswedstrijd, is er bij de heren al vroeg in de wedstrijd ruimte voor een kopgroep. De 9 mannen werken goed samen en kunnen lang uit de greep van het peloton blijven. Maar uiteindelijk slagen ook zij er niet in om de wedstrijd te beslissen. Door hard werken van AB-vakwerk, het team met kopman Gary Hekman, komt alles in de laatste ronde bij elkaar. Ook deze koers loopt uit in een eindsprint. Uiteindelijk is het Gary Hekman die het snelste is, vlak voor Evert Hoolwerf en Peter van de Pol.

Reacties Gesloten