Eerste overwinning op natuurijs van nieuwe damesploeg A6.nl

Gepubliceerd op: 24/01/2019

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 65

Vreugde alom bij de dames van de kersverse ploeg van oud-marathonschaatsster Klasina Seinstra. Manon Kamminga was na 60 kilometer de snelste dame in de Aart Koopmans Memorial. Bij de heren was het doorzetter Sjoerd den Hertog die er met de winst vandoor ging. Ondanks twee keer onderuit te gaan zette hij door en trok hij met een kopgroep van vier man in de sprint aan het langste eind.

‘Ik heb wel gezegd dat we op vakantie zijn’, grapt Manon als ze terugloopt naar haar teamgenoten na een interview. De 26-jarige rijdster had zich voorgenomen wat gas terug te nemen en zich naast het schaatsen meer te richten op werk en studeren. En Weissensee als vakantie te zien. Maar vandaag deden de dames van A6 om beurten mee in aanvallen en zaten ze overal bij. ‘Het voelde goed. Op het laatste stuk kreeg ik niks meer mee van de dames om me heen en ben ik er gewoon voor gegaan.’

Bij de heren leek de wedstrijd op slot te zitten, tot Bob de Vries ten val kwam en er geen mannen van Royal A-ware meer in de kopgroep zaten. Sjoerd den Hertog zag als hij in de lussen keek dat het peloton desondanks niet heel veel dichterbij kwam. Samen met ploeggenoot Marcel van Ham hield hij de druk erop en het gat bleef groot. ‘Sprinten, dat kan ik. Marcel heeft zich opgeofferd voor mijn kans.’ Deze kan Sjoerd bijschrijven op zijn erelijst. ‘Hopelijk komen er nog meer bij.’

Uitslagen

Dames – 60 kilometer
1. Manon Kamminga (A6.nl groot in auto’s)
2. Maya de Jong (CENNED)
3. Merel Bosma (mkbasics.nl)

Heren – 80 kilometer
1. Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms)
2. Jordy Harink (Bouw & techniek)
3. Niels Overvoorde (AB Vakwerk)

Voor alle uitslagen kijk bij volg deelnemer.

Reacties Gesloten