De baan krijgt vorm

Gepubliceerd op: 15/01/2019

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 78

Het team van ijsmeester Norbert Jank is druk bezig om het parcours op de Weissensee te prepareren. Zoals het er nu naar uitziet (één week voor de eerste toertocht) is een parcours van 12,5 km mogelijk op het ‘kleine meer’. Dat betekent dat je na 16 rondes de Elfstedenafstand van 200 km hebt afgelegd. De dag voorafgaand aan iedere toertocht maken we het definitieve parcours en de ingangstijd van de laatste ronde bekend. De rijdersbijeenkomst is om 16:00 uur in de grote feesttent.

De wedstrijden worden afgelegd op een kleiner parcours. De Aart Koopmans Memorial en de KPN Grand Prix 2 op een ronde van 5 kilometer. Het Open Nederlands Kampioenschap en de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (wedstrijdversie) op een ronde van 10 km.

Hierdoor blijft een traject van ca 3 km over waar de wedstrijd niet plaatsvindt en vrij te gebruiken is voor toerschaatsers. Dit aan de noordzijde (kerkzijde) van het meer.

Het parcours is voorlopig vastgesteld en kan altijd door omstandigheden wijzigen. De afbeelding is gemaakt door Bernhard Jank.

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten