Programma 2019 compleet bekend!

Gepubliceerd op: 06/08/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 236

De data van de toertochten waren al eerder bekend. Nu is ook het wedstrijdprogramma, samen met de KNSB, definitief vastgesteld. In dit wedstrijdprogramma heeft een belangrijke wijziging plaatsgevonden. De wedstrijden zijn beter verdeeld over de twee weken en worden verreden in een meer logische volgorde. Dat was een lang gekoesterde wens van de organisatie en de gemeente Weissensee en is in nauw overleg met de KNSB tot stand gekomen.

De wedstrijdcyclus bestaat uit vier wedstrijden. Drie Grand Prix wedstrijden die meetellen voor de KPN Grand Prix Natuurijs en het KPN Open Nederlands Kampioenschap. De eerste wedstrijd is de Aart Koopmans Memorial, een eerbetoon aan de initiator van de Weissensee, de laatste wedstrijd is de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Traditioneel de belangrijkste natuurijswedstrijd in het buitenland en het slotstuk van de wedstrijden op de Weissensee. De ploegenachtervolging heeft plaats gemaakt voor een korte wedstrijd, meetellend voor de KPN Grand Prix Natuurijs. Deze wedstrijd is aan het programma toegevoegd om meer kansen te creëren voor iedere wedstrijdschaatser.

Voor het volledige programma 2019, klik hier

Reacties Gesloten