Nieuwe winnaars op QWIN ploegenachtervolging

Gepubliceerd op: 29/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 260

Het was een fantastische morgen aan de Weissensee. De zon liet zich wederom zien en de kwaliteit van het ijs was goed. Dit alles resulteerde in nieuwe winnaars bij de ploegenachtervolging. Er waren plekken te verdienen voor de finale om de eerste en tweede plaats en één voor de troostfinale voor plek drie en vier. De tijd-snelsten kwamen hiervoor in aanmerking. De finales zelf gingen om de ritwinst.

Bij de beloften ging de strijd om de derde plek tussen Schipper Bemiddeling en De Westfries, waarbij de eerstgenoemde aan het langste eind trok. De finale ging tussen team Stehmann en Groenehartsport. Stehmann wist vorig jaar al een tweede plaats te behalen op dit onderdeel. De formatie bestaande uit Arjan van der Kieft, Robbert Mekelenkamp en Jesse Vriend mag zichzelf een jaar lang de beste noemen.

Bij de dames ging de strijd om het brons tussen Palet Schilderwerken en Monalyse-Sportvrouw.com. De twee teams die vorig jaar nog samen in de finale stonden, moesten dit jaar genoegen nemen met de plaatsen achter MKBasics.nl en Cenned.

Bij de topdivisie heren was de wedstrijd om plek drie snel afgelopen. Twee mannen van Bouw en Techniek vielen waarop Nelie Schouten, jurylid, het volgende zei: “Wanneer je met twee man tegelijk valt, ben je uitgeschakeld. Je moet namelijk met drie man finishen en dat gaat nu niet meer.” De finale ging tussen AB Vakwerk en Royal A-Ware. “Dit is een absolute droomfinale”, schreeuwt speaker Jannes over het ijs. Lang gingen de teams gelijk op, toch was het de formatie van Royal A-ware die elke ronde een beetje versnelde.

Reacties Gesloten