Met je pruik op het ijs

Gepubliceerd op: 29/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 257

Na hun overwinning in de ploegenachtervolging gaven de dames van MK Basics vanmiddag een schaatsclinic speciaal voor vrouwen. Een groep van dertig enthousiaste schaatssters (én schaatsers) kregen tips en tricks over rijden op natuurijs.

Een uur lang nam het schaatsteam de deelnemers mee het kleine meer op. In kleine groepjes werd er geoefend met rijden over scheuren en stukken zacht ijs. “Zo kunnen we iedereen persoonlijke aandacht geven, vragen beantwoorden en echt iets bijdragen,” zegt Merel Bosma.

Ondanks dat de middag gericht was op vrouwen, deed ook een aantal mannelijke schaatsers mee. Joost, Evan en Stefan schreven zich als Josefien, Eva en Stefanie in voor de clinic. Met een pruik onder hun helm verschenen ze op het ijs. Joost: “We wilden graag meedoen en dat mocht gelukkig! Het was erg leuk, we hebben veel technische tips gekregen die we morgen goed kunnen gebruiken.” Ook Ria kwam enthousiast terug van het ijs: “Ik heb veel geleerd vandaag. Het schaatsen ging zelfs zo goed dat ik overmoedig werd en onderuit ging!” lacht ze.

Dit is het tweede jaar dat de ploeg de clinic geeft. De dames zetten zich met hun community My Inner Athlete (MIA) in voor het promoten van duursport onder vrouwen. MIA heeft een eigen kledinglijn met FILA en is actief op social media. Door het opbouwen van een community willen de dames zelf inkomsten genereren en zo minder afhankelijk zijn van sponsoren.

Reacties Gesloten