Feestelijke rijdersbijeenkomst

Gepubliceerd op: 29/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 281

De derde rijdersbijeenkomst van 2018 was er een met een feestelijk tintje. Het begon met een kort feestje verzorgd door de DJ, waarbij de hele tent meedanste en zong – een mooie opwarmer voor het blarenbal morgen. Daarna kwam voorzitter Toine Doreleijers met goed nieuws voor de 1350 schaatsers die zich hebben ingeschreven voor de derde Alternatieve Elfstedentoertocht: het is even spannend geweest, maar het gaat door!

IJsmeester (of beter gezegd: ijstovenaar) Norbert Jank werd tijdens de bijeenkomst in het zonnetje gezet. Hij ontving een beeldje voor zijn inzet de afgelopen dertig jaar. Samen met zijn team werkt hij elke editie weer ontzettend hard om ervoor te zorgen dat er een prachtige baan op het meer ligt. Morgen zijn de ronden 12,5 kilometer, net als tijdens de toertochten van vorige week.

Vervroegde start

Deelnemers aan de 200 kilometer starten morgenochtend om 06:00 uur. Voor de schaatsers die de 100 kilometer rijden klinkt het startschot om 08:00 uur. Een uurtje vroeger vanwege de voorspellingen voor het weer van morgen. Piet Paulusma gaf nog even een samenvatting: het vriest vannacht genoeg om morgenochtend met een mooie ijslaag te beginnen. Het wordt een heldere, zonnige dag met een middagtemperatuur van rond de 7 graden. Er is bijna geen wind, waardoor het nog wat warmer aanvoelt.

Praktische info en veiligheid

  • Deelnemers die 100 kilometer schaatsen, kunnen niet eerder starten dan 08.00 uur. De chiptiming start niet voor dit tijdstip.
  • Deelnemers aan de 100 kilometer kunnen finishen tot 16:45 uur. De schaatsers die 200 kilometer rijden mogen tot 16:45u aan hun laatste ronde beginnen.
  • Vul de gegevens op je armnummer in en draag de band aan je rechterarm. Dan is je nummer goed zichtbaar voor de speakers, organisatie en toeschouwers.
  • Er zijn twee verzorgingsposten met thee, soep, brood en fruit.
  • Omdat de start vervroegd is, schaats je langer in het donker en de kou. Denk aan je veiligheid: zorg voor goede verlichting, een helm en een bril om je ogen te beschermen.
  • Mocht je onderweg medische hulp nodig hebben (of zien dat iemand anders dat nodig heeft) bel dan de medische dienst op het noodnummer: 0676-8468 33300.

Kijk live mee!

Ben je niet op de Weissensee? Volg de derde Alternatieve Elfstedentoertocht via de webcam op onze website of de livestream op Facebook!

 

Reacties Gesloten