Spectaculaire Weissensee wintertriatlon

Gepubliceerd op: 28/01/2018

Categorie: Uncategorized, Voorpagina

Bekeken: 296

Ter ere van het dertigjarig jubileum vond vandaag de Weissensee Wintertriatlon plaats. 65 deelnemers verschenen aan de start voor 5 kilometer hardlopen, 12 kilometer schaatsen en 8 kilometer langlaufen. Het was een spectaculair evenement, zowel voor de sporters als de toeschouwers.

De sporters kwamen uit Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Slovenië en Canada. Luid aangemoedigd door het publiek begonnen ze aan de intensieve wedstrijd. Hardlopen door de sneeuw, klunen naar het ijs voor drie rondes schaatsen op het kleine meer en daarna de ski’s onderbinden voor twee  rondes bergop – en ook weer af.

De deelnemers hadden de keuze om alles zelf te doen of in teamverband de onderdelen te verdelen. Ellen Wilms en Mieke van de Poll deden als duo mee: “We kennen elkaar van de zomertriatlonvereniging en sinds vier jaar schaatsen we samen op de Weissensee,” vertelt Mieke. “Toen we zagen dat er een wintertriatlon werd georganiseerd, hebben we ons meteen ingeschreven.”

Uitslag van de Weissensee Wintertriatlon:

Vrouwen

  Naam Nationaliteit Tijd
1. Elisabeth Presslauer Oostenrijkse 01:47:22
2. Nicole Metz Oostenrijkse 02:08:23
3. Coby van den Hevel Nederlandse 02:11:15

 

Mannen

Naam Nationaliteit Tijd
1. Siegfriend Kainz Oostenrijkse 01:25:37
2. Kurt van de Nes Nederlandse 01:33:58
3. Stephan van den Berg Nederlandse 01:35:33

 

Teams

Naam Nationaliteit Tijd
1. Weissensee Hot Volleys Oostenrijkse 01:18:36
2. Arlbergerhof Oostenrijkse 01:25:57
3. Stiernackenkommando Oostenrijkse 01:34:45

 

Reacties Gesloten