Peters en Immerzeel pakken Oostenrijkse titel

Gepubliceerd op: 28/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 277

Anneke Peters en Niels Immerzeel hebben vanmorgen de titel op het Open Oostenrijks Kampioenschap bemachtigd. Anneke kon het langste bij de heren blijven en kwam daardoor solo over de streep. Immerzeel won in een eindsprint.

Om 10.00 uur klonk het startschot voor het Open Oostenrijks Kampioenschap over 42,195 kilometer. De ochtend begon koud, maar de mist verdween en de zon kwam tevoorschijn. Het ijs op de Weissensee glinsterde. De Oostenrijkse organisatie was klaar voor de wedstrijd. Vijf minuten voor de start werden alle categorieën opgeroepen om naar de finishstraat te komen. Zo’n 100 schaatsers meldden zich. Kinderen, senioren en masters, allen waren ze van de partij.

Mariska Huisman, oud-marathonschaatsster, nam de eerste twee loze ronden op zich. Rustig gleden de rijders over het vijfhonderd meter baantje. Daarna brak het geweld los. Er werd hard gereden en het peloton reed lang op één groot lint.

Na Anneke Peters kwam Daniëlle Bekkering over de finish en bemachtigde de tweede plek. Imke Herman finishte als derde en werd daarmee eerste dame bij de niet-landelijke rijdsters. In de sprint om plek drie was het Kimberly Muusse die er met het brons van door ging. Achter haar finishten Linda Bouwens en Stephanie Herpers op plek twee en drie bij de niet-landelijke rijdsters.

Bij de heren werden de podiumplekken in een sprint van de kopgroep beslist. Niels Immerzeel won met zijn sprint de Oostenrijkse titel, voor Engbert de Vegt en Sjors van der Meer. De niet-landelijk rijders hadden zich lang voorin de wedstrijd gemeld. Uiteindelijk was het Kurt Wubben die aan het langste eind trok, voor Casper Helling en Arnold Stam.

Reacties Gesloten