Bart Hoolwerf en Lisa van der Geest Nederlands kampioenen

Gepubliceerd op: 27/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 236

Lisa van der Geest heeft het rood-wit-blauwe tenue te pakken. Voor het derde jaar op rij valt ze in de prijzen op de Weissensee. Vorig jaar mocht ze haar naam bijschrijven op het bord met Alternatieve Elfstedentocht winnaars. Dit jaar had ze wederom haar zinnen op een titel gezet. Haar team mkbasics.nl is in vorm en ze hoopt dat er nog meer titels volgen.

Het was een harde koers. Diverse malen probeerden er dames te demarreren. Desondanks liep het uit op een lange massasprint. Lisa: “Ik zat eerst nog opgesloten in de CENNED trein. Uiteindelijk kon ik erlangs en had ik nog genoeg over.” Een sensationele tweede plaats was er voor Clarissa van Maaren. Zij zou de sprint voor haar ploeggenoten aantrekken. Toen ze eenmaal achter Aggie Walsma kwam te zitten – de nummer drie van de wedstrijd – trok ze de sprint zelf door.

Bij de heren was het lange tijd een saaie wedstrijd, met een grote stilte voor de storm. Pas in de laatste ronde begon het sloopwerk en bleven er nog zo’n 50 mannen over. Er kwamen geen groepjes weg, het peloton reed op één lang lint. Bij passage 2000 meter voor de finish wisten de mannen dat het een eindsprint zou worden. De treintjes kwamen naar voren en de echte sprintkanonnen moesten goed afgeleverd worden. In de eindsprint was er een valpartij waardoor Bart Hoolwerf kon profiteren. Hij pakte de titel: “Vlak voor de finish dacht ik, het is alles of niets.” Zijn broer Evert werd tweede. Ploeggenoot van Bart, Crispijn Ariëns, maakte het podium compleet.

Aangezien Evert Hoolwerf deel uitmaakt van de ploeg die drie rode kaarten heeft gekregen, wordt zijn tweede plek nauwelijks gevierd. Na afloop van de wedstrijd deelde de jury maar liefst vier rode kaarten uit. Simon Schouten kreeg rood voor het in de weg zitten van Gary Hekman. Arjan Stroetinga ontving de kaart voor dezelfde reden in de laatste 50 meter. Hij ontving er daarna nog één doordat hij en Rick Smit tot een handgemeen kwamen na de finish. Laatstgenoemde ontving daarvoor ook rood. Op het moment van schrijven is nog niet bekend welke sancties er aan de rode kaarten verbonden worden.

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten