Tim het Hartekind

Gepubliceerd op: 26/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 279

Tim was 3 jaar en 8 maanden oud toen hij zijn openhartoperatie kreeg. De wand tussen de hartkamers ontbrak en er was een bloedvat verkeerd aangesloten. Die operatie heeft ervoor gezorgd dat de leeftijdsverwachting van Tim aanzienlijk is gestegen. Sterker: hij hoeft zich er geen zorgen meer om te maken.

De energie die hij daardoor overhoudt, zet hij graag in op de Weissensee. Door eigen ervaring weet hij hoe belangrijk het is dat er goed onderzoek wordt gedaan en dat operatietechnieken continu verbeterd worden voor kinderen zoals hij. In maart 2017 startte hij met trainen, eerst op de fiets, later op de schaats. Omdat hij goed voor zijn 1,97 meter lange lijf moet zorgen, liet hij zich begeleiden door een fysiotherapeut.

De nu 14-jarige Tim heeft zijn familie om zich heen verzameld en is samen met hen afgereisd naar de Weissensee. Op vrijdag 26 januari heeft hij een duidelijk doel: 100 kilometer schaatsen en sponsorgeld op halen voor Stichting Hartekind. Zijn beoogde sponsorbedrag bleek wat laag ingeschat. Tim schaatst zijn rondjes voor zo’n 6.600 euro.

De eerste vier ronden gaan hem goed af. Het ijs is goed en hij rijdt soepel. Ronde vijf is een stuk zwaarder en na ronde zes is Tim helemaal gesloopt: ‘Na 75 kilometer moest ik stoppen en daar baal ik natuurlijk van. Maar het ijs was in de laatste ronden zachter, ik moest gewoon stoppen. Toch heb ik echt een hele fijne dag gehad! Volgend jaar zit ik in mijn examenjaar en kan ik niet komen. Maar daarna kom ik zeker nog een keer terug!’

Reacties Gesloten