Drukbezochte rijdersbijeenkomst

Gepubliceerd op: 25/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 280

De grote tent stond stampvol voor de tweede rijdersbijeenkomst van 2018. Voorzitter Toine Doreleijers sprak de ruim 1100 schaatsers van de toertocht op 26 januari toe na een opzwepende muzikale introductie van de DJ. 20% van de deelnemers morgen is vrouw, alweer een hoger percentage dan afgelopen dinsdag.

Toine had goed nieuws voor de schaatsers. Hoewel de weersvoorspellingen het in de afgelopen periode spannend hebben gemaakt, is de nieuwste voorspelling voor morgen gunstig. Vannacht gaat het een paar graden vriezen en morgen komt de temperatuur niet boven de 4 graden. Met een klein beetje bewolking zorgt dat waarschijnlijk voor prettig ijs voor de deelnemers.

16 of 8 rondjes

De baan telt, net als dinsdag, 12,5 kilometer. Het ijs is weer 20 tot 30 centimeter dik en wordt voortdurend verzorgd door het team van ijsmeester Norbert Jank. De deelnemers aan de 200 kilometer starten aan hun eerste ronde om 07.00 uur, de deelnemers aan de prestatietocht (100 kilometer) starten om 09.00 uur.

Praktische info en veiligheid

  • Deelnemers die 100 kilometer schaatsen, kunnen niet eerder starten dan 09.00 uur. De chiptiming start niet voor dit tijdstip.
  • Finishen kan voor beide afstanden op ieder moment. Tot 18.00 uur mogen de rijders aan hun laatste ronde beginnen.
  • Vul de gegevens op je armnummer in en draag de band aan je rechterarm. Dan is je nummer goed zichtbaar voor de speakers, organisatie en toeschouwers.
  • Er zijn twee verzorgingsposten met thee, soep, brood en fruit.
  • We doen een beroep op ieders gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid: draag een helm en een bril.
  • Mocht je onderweg medische hulp nodig hebben (of zien dat iemand anders dat nodig heeft) bel dan de medische dienst op het noodnummer: 0676-8468 33300.

Kijk live mee!

Voor wie niet live op de Weissensee aanwezig kan zijn, is het volgen van de tocht via de webcam een uitkomst. Ook op Facebook kun je de schaatsers in actie zien. Houd onze pagina in de gaten voor de livestream.

 

Foto: Paul Raats Creative Views

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten