Even voorstellen… Speaker Cor Rijpma

Gepubliceerd op: 23/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 276

Een nieuw geluid op de Weissensee. Speaker Jannes werkt dit jaar samen met speaker Cor. Bij de start van de eerste toertocht van dit jaar maakte ‘de nieuwe stem’ zijn entree.

Cor is blij dat hij terug is in de schaatswereld. Twintig jaar geleden was hij voor het laatst verslaggever van het marathonschaatsen en skeeleren. Hij koos daarna voor het wielrennen, waar zijn zoons Bart en Koen op hoog niveau aan meededen. Of het heel anders is? “Het type vragen is vergelijkbaar, maar de sfeer is veel gemoedelijker bij het schaatsen. Wielrennen is hypocrieter. En ja, dat mag je best opschrijven”, lacht Cor.

Het duo vult elkaar goed aan. Zeker bij de wedstrijden is er een duidelijke taakverdeling. Cor is de zogenaamde anchorman. Hij is van het overzicht en de rust en neemt in de finales de laatste 500 meter voor zijn rekening. Jannes gaat in de jury-auto op pad en is van de verslagen in een razend tempo. Voor Jannes is het de eerste keer dat hij de huldigingen gaat presenteren, dat deed Andries voorheen altijd.

Beterschap!

Ruim 25 jaar hoorde je de vertrouwde stem van Andries Nieuwenhuis over de Weissensee galmen. Hij is herstellende van ziekte en nog niet 100% inzetbaar. Wij wensen hem veel beterschap! In overleg met Andries is Cor Rijpma dit jaar mee als speaker.

Reacties Gesloten