De toertocht van Steef: de man van 183 kilometer

Gepubliceerd op: 23/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 283

Een jaar lang maakten zijn vrienden er grappen over. Steef Hoogenboom uit Roelfarendsveen had vorig jaar te laat door dat de laatste ronde vervroegd werd en kwam 17 kilometer tekort voor zijn medaille. En dat voelde zuur, heel zuur.

Zijn vrienden deden er nog een schepje bovenop, door een jaar lang het getal 183 op elke mogelijke manier onder de aandacht te brengen. ‘Ik heb nog 18,30 euro van je tegoed’ of ‘mijn navigatie geeft aan, nog 183 kilometer, we zijn er bijna…’, slechts twee van de vele grappen.

Dit jaar kwam Steef terug naar de Weissensee. De eerste rondjes ging hij voor de zekerheid hard van start. “Ik ging echt veel te hard, met rondjes van 31 minuten. Ik was bang dat het ijs snot zou worden vandaag, maar dat was totaal niet het geval. Na 100 kilometer ben ik het wat rustiger aan gaan doen.” Na zijn laatste ronde stond Nicolette – die Steef en de rest van de groep de hele dag aanmoedigde – klaar met een grote fles champagne, om de behaalde prestatie te vieren.

Reacties Gesloten