Op zoek naar de gouden tip

Gepubliceerd op: 22/01/2018

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 268

Tags: ,

Een vleugje ervaring meepakken van een olympisch medaillewinnares: dat leek broers Leo en Walter in ’t Veld wel wat. En daarom sloten zij zich vandaag aan bij de clinic van Margot Boer.

Vooraf geven de broers aan op zoek te zijn naar de ‘gouden tip’. “Vijf à zes jaar geleden hebben we voor het laatst schaatsles gehad. En het kan altijd beter. We zijn benieuwd wat we nog kunnen leren, zeker van een professional als Margot.”

Die tips, die krijgen ze! Allereerst het houden van een warming up. Margot zelf kiest voor een uur rekken en strekken naast het ijs. Maar ze leert de deelnemers dat een minuut of vijf oefeningen doen op het ijs ook al veel bijdraagt aan het opwarmen van de spieren. Leo: “Dat houden we erin. Morgenvroeg als we aan de start staan, gaan we eerst even door de knieën, tikken we onze schaatsen aan en doen we een paar stretchoefeningen.”

Margot leerde de deelnemers – zo’n 50 schaatsers, verdeeld over twee groepen – ook dat het belangrijk is om het hele lichaam te gebruiken. Walter: “Als je je armen gebruikt, volgen je benen vanzelf.” Margot bleef de basishouding herhalen: iets door de knieën, niet te gestrekt en ook niet te diep, dat hou je niet lang vol.

Op www.facebook.com/weissenseenl vind je later vandaag een vlog met beelden van de clinic. Wil je zelf tijdens je verblijf op de Weissensee nog meedoen aan een clinic? Dat kan op donderdag 25 januari om 10.30 uur en op donderdag 1 februari om 10.30 uur. De clinics worden verzorgd door respectievelijk Wolfgang Wernitznig (plaatselijk trainer) en Mariska Huisman. Op beide dagen kun je je om 10.00 uur aanmelden in de organisatietent.

Reacties Gesloten