Er wordt weer (wel) geschaatst op de Weissensee!

Gepubliceerd op: 24/12/2017

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 5079

De omstandigheden wijzigen zo snel dat het voor ons, vanuit Nederland, momenteel niet mogelijk is om de meest actuele ijssituatie weer te geven op onze website. De ijsmeester houdt dagelijks bij of en wat er mogelijk is op de Weissensee. Zie www.natureislauf.at

UPDATE 8 januari 2018

Het is vandaag niet mogelijk te schaatsen.

UPDATE 7 januari 2018 – 2-

Na een koude nacht is het toch gelukt om een baan te prepareren. Er is vandaag (zondag) dus wel geschaatst op de Weissensee!

UPDATE 7 januari 2018

Door de hoeveelheid sneeuw en de temperatuur boven nul is het momenteel niet mogelijk op de Weissensee te schaatsen. Het advies is zelfs om het meer niet te betreden omdat er hier en daar onder sneeuwhopen helemaal geen ijs meer ligt. Wij zijn in continu contact met de ijsmeester maar moeten nu wachten op vorst. Wij proberen onze berichtgeving zo actueel mogelijk te houden. Voor de meest actuele info kun je altijd op de website van de ijsmeester terecht.

UPDATE 4 januari 2018

De omstandigheden veranderen van dag tot dag. De website van de ijsmeester geeft steeds de meest actuele situatie weer. Uiteraard houden wij de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten en zijn steeds in contact met de ijsmeester en de autoriteiten aan de Weissensee. Er wordt hard gewerkt aan de ijsvloer, de ijsmeester blijft echter afhankelijk van vorst en (hopelijk weinig) sneeuw. Het bijgevoegde plaatje is niet meer actueel.

UPDATE 2 januari 2018

Er wordt weer geschaatst op de Weissensee! Een baan van 500 meter en een gedeelte van de rondbaan (1,5 km) is vrijgegeven en geprepareerd. Zie de website van de ijsmeester voor de meest actuele informatie. De website is te bereiken via deze link

UPDATE 30 december 2017

Door de sneeuwval van de laatste dagen is het ijs momenteel NIET goed genoeg om te schaatsen. De ijsmeester doet een oproep om het ijs niet te betreden, ook niet met ski’s, schoenen of sneeuwschoenen. Het team van de ijsmeester werkt momenteel hard om het ijs opnieuw begaanbaar te maken!

24 december 2017

Goed nieuws voor de feestdagen. Het ijs op het westelijk deel (het zgn. “kleine meer”) is officieel vrijgegeven. IJsmeester Norbert Jank heeft een ronde van ca. 4 kilometer goed geprepareerd. Door de sneeuwval van afgelopen weken is het een hele klus geweest om het ijs begaanbaar te krijgen. Meer informatie kun je vinden op de website van de ijsmeester, via deze link

Profiteer nog tot en met 31 december van het voordelig tarief, schrijf je in via INSCHRIJVEN

Onderstaande kaart is gemaakt door Bernard Jank (niet meer actueel!)

Reacties Gesloten