Landstart op woensdag 31 januari 2018

Gepubliceerd op: 10/10/2017

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 2242

Landstart bij de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee op woensdag 31 januari 2018

Komende winter mag de Alternatieve Elfstedentocht haar dertigjarig jubileum vieren aan de Weissensee. Om het feest kracht bij te zetten heeft de organisatie samen met de KNSB besloten om de wedstrijd over tweehonderd kilometer, de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, voor de dames en heren wedstrijdrijders op land te laten starten.

Op woensdag 31 januari 2018 klinkt het startschot niet op het vertrouwde ijs van de Weissensee, maar voor de Spar in het centrum van Techendorf. Met de schaatsen in de hand zullen de wedstrijdrijdsters en –rijders 1,1 kilometer rennend afleggen over het asfalt. Direct na de start gaat de route over de brug richting feesttent, voorbij Hotel Harrida, waarna ter hoogte van de Seewiesenlift (skilift) rechtsaf het ijs op wordt gegaan. Daar staan banken klaar om de schaatsen aan te trekken. Eenmaal op het ijs gaan de rijders door start-finish om aan hun ronden te beginnen.

Het idee komt van de Elfstedentocht in Friesland, waar vroeger op deze manier gestart werd. Het zal voor de toeschouwer een mooie aanvulling zijn en voor de wedstrijdrijders een extra uitdaging. De organisatie hoopt hiermee een impuls aan de wedstrijd te geven, wat het schaatsen ten goede komt.

De landstart wordt overigens alleen voor de wedstrijdrijders ingevoerd. De vier toertochten starten gewoon, zoals ieder jaar, op het ijs bij start-finish.

Reacties Gesloten