Onthulling van het winnaarsbord

Gepubliceerd op: 02/02/2017

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 1147

Lisa van der Geest en Crispijn Ariëns hebben gisteren de Alternatieve Elfstedentocht wedstrijd gewonnen. Vanmiddag werden hun namen vereeuwigd op de winnaarsborden op de Weissensee. Deze borden tonen de winnaars van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee sinds 1989. Vice-voorzitter Hendrik-Jan van den Bogaart nam het woord, voorzitter Toine Doreleijers en eismeister Norbert Jank waren ook aanwezig om de winnaars te feliciteren.

Allereerst werd de naam van de dames vereeuwigd. De naam van Lisa van der Geest staat tussen grote namen als Petra Grimbergen en Klasina Seinstra, die de wedstrijd in de afgelopen jaren beiden viermaal wonnen. In 2015 won Yvonne Spigt, in 2016 was het Birgit Witte. Lisa van der Geest: “Nu is het echt. Vandaag voel ik blijdschap, gisteren voelde ik voornamelijk pijn. Toen ik over de eindstreep kwam, wilde ik alleen maar huilen”.

Crispijn Ariëns onthulde zijn naam onder luid applaus. Hij vertelt: “Ik voel me super. Er staan alleen maar grote namen op dit bord en nu sta ik er zelf tussen”. Zo was de winnaar in 2004 Henk Angenent, in 2015 won Erwin Mesu en in 2016 Niels Mesu. De wedstrijd was gisteren zwaar door bijzondere omstandigheden: door dooi vielen vele schaatsers. Crispijn: “Toen ik viel, wilde ik het liefst blijven liggen. Maar ik stond toch weer op en ging weer door. Ik voel me blij.”

 

Reacties Gesloten