Open Oostenrijks Kampioen prooi voor Hoolwerf en Ketellapper-Zielman

Gepubliceerd op: 29/01/2017

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 1212

Een grote groep deelnemers stond vanmorgen om 11:00 uur aan de start voor het Open Oostenrijks Kampioenschap. Een gezamenlijke wedstrijd over de echte marathonafstand van 42,195 km. De dames en heren kregen tegelijk het startschot voor de 4 kleine loze ronden. Bart Hoolwerf  uit de formatie van Okay Fashion & Jeans wordt bij de heren bekroond met de winst, na een lange ontsnapping met Johan Derksen (Port of Amsterdam/Skits). Bij de dames wint Carla Ketellapper-Zielman (KOGA).

De wedstrijd begint met 4 kleine loze ronden achter twee voorrijders. De eerste grote namen melden zich voorin, zodat bij doorkomst naar de grote ronde gelijk vliegend gestart kan worden. De groep is inmiddels uitgerekt en de eerste rijders moeten het peloton laten gaan. Bij de doorkomst na 12 kilometer zijn het Bart Hoolwerf en Johan Hendriks die een gaatje hebben geslagen. Zij die vorig jaar al goed waren voor de plekken 1 en 2. Een groepje met 4 rijders probeert de aansluiting te vinden bij de kopgroep. Dit lukt hen niet, wel blijven ze uit de greep van het peloton. Hoolwerf en Hendriks gaan samen de laatste kilometers in en dus gaat het in een sprint beslist worden. Uiteindelijk is het de Eemdijker die aan het langste eind trekt en zo mag Bart Hoolwerf zich ook dit jaar Open Oostenrijks Kampioen noemen. Hendriks moet weer genoegen nemen met plek 2 en Rik Qualm spint naar plek 3. Bij de dames is het Carla Kettelapper-Zielman die als enige dame nog tussen de mannen rijdt en dus de overwinning pakt. Haar KOGA-ploeggenote Daniëlle Bekkering wordt 2e en Janita Willems-Crediet (Leontienhuis) vult het podium met plek 3.

Reacties Gesloten