Ineke Dedden Nederlands kampioene op de Weissensee

Gepubliceerd op: 28/01/2017

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 1712

Tags: , ,

Het KPN Open NK is vandaag gewonnen door Ineke Dedden. Na een demarrage in de laatste anderhalve kilometer liet ze Merel Bosma en Ankie IJtsma achter zich.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte Ineke Dedden met Merel Bosma, Maud Wijtkamp, Leonie Lubbinge en Jessica Merkens. Ankie IJtsma kon aansluiten en na een valpartij van Leonie Lubbinge reed het overgebleven vijftal de halve koers op kop met het peloton op een kleine minuut achterstand. Het peloton deed nog een poging om de kopgroep te naderen, maar kwam niet verder dan zo’n 25 seconden.

De gelukkige winnares: “Ik voelde het peloton in mijn nek. Ik wist we moeten gewoon gaan en volle bak doorrijden. De kopgroep is elkaar blijven aanmoedigen om door te gaan en te blijven samenwerken.” Dat beaamt ook de nummer twee Merel Bosma: “Het zou zo zonde zijn als we niet met de kopgroep zouden finishen. Ik heb iedereen constant aangemoedigd om te blijven rijden. Ineke deed het vervolgens slim op het einde. Ik wilde geen risico nemen in de laatste bocht maar Ineke zei rijden, achter die meiden aan. Vervolgens maakte ze het zelf af.”

Bekijk hier de volledige uitslagenlijst.

Reacties Gesloten