Aggie Walsma en Crispijn Ariëns winnen eerste editie 1000 meter

Gepubliceerd op: 26/01/2017

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 1704

Tags: ,

Een primeur op de Weissensee! Vandaag werd de 1000 meter verreden op het Oostenrijkse natuurijs. Bij de dames pakte Aggie Walsma de winst en de eerste punten voor het Weissensee klassement. De top vijf bij de heren bestond volledig uit team Okay Fashion & Jeans, met als nummer één Crispijn Ariëns.

De officiële schaatsafstand uit het langebaanschaatsen werd zowel door toerschaatsers als wedstrijdschaatsers verreden. Na een vliegende start van 100 meter werd de sprintafstand ingezet. Winnares Aggie Walsma: “Ik vond het hartstikke leuk. Zo’n 1000 meter op natuurijs is nieuw voor mij. Ik was blij met de vliegende start. Normaal bij de marathon op natuurijs is de start niet heel belangrijk, bij 1000 meter is dat wel het geval.  Ik heb de race niet ingedeeld, ik ben gewoon volle bak gegaan.” Toerschaatser Gijs Roos kon goed meekomen, hij pakte met een tijd van 1 minuut en 22 seconden de zevende plek, te midden van de wedstrijdschaatsers.

Uitslag

Heren

  1. Crispijn Ariens
  2. Frank Vreugdenhil
  3. Robert Bovenhuis

Dames

  1. Aggie Walsma
  2. Birgit Witte
  3. Roza Blokker

Inschrijven editie 2

Op donderdag 2 februari wordt er ook een 1000 meter van de Weissensee georganiseerd. Bronzen medaillewinnares op de Olympische Spelen Margot Boer trapt de tijdrit af en zet een tijd neer waar iedereen zijn tanden in kan zetten. Inschrijven kan in de organisatietent, tot donderdag 2 februari 11.30 uur.

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten