Op huwelijkse voorwaarden

Gepubliceerd op: 24/01/2017

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 2414

Tags: , ,

Tijd doorbrengen met je schoonmoeder spreekt niet iedere man evenveel aan. Laat staan samen de Alternatieve Elfstedentoertocht schaatsen. Thijs Vera hoort niet bij die groep. Samen met zijn 72-jarige schoonmoeder Lineke van der Burg stond hij vanochtend om 7 uur aan de start.

“Voordat ik mijn vriendin leerde kennen, hield ik helemaal niet van schaatsen. Maar verkering hebben met haar betekende automatisch ook: leren schaatsen. Anders kwam ik de familie niet in. Een soort huwelijkse voorwaarden”, knipoogt Thijs.

Vandaag schaatst Thijs voor het eerst samen met zijn schoonmoeder de toertocht. Lineke staat vandaag voor de zevende keer aan de start op de Weissensee. “Voorheen schaatste ik 200 kilometer, daar ga ik dit jaar ook weer”, vertelt ze met een lach.

Volgende generatie

De volgende generatie staat ook al te trappelen om te schaatsen op de Weissensee. Josephine, de tweejarige dochter van Thijs, wilde vanochtend het liefst met haar vader mee. “Misschien dat ze over een aantal jaar mee gaat schaatsen. Vandaag blijft het bij aanmoedigen, samen met haar moeder”, vertelt een trotse Thijs.

Reacties Gesloten