1000 meter van de Weissensee

Gepubliceerd op: 23/01/2017

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2017

Bekeken: 1883

Tags: ,

Er staat een nieuw onderdeel op het programma gepland voor donderdag. De 1000 meter van de Weissensee. Aan de tijdrit op natuurijs mogen zowel wedstrijd- als toerschaatsers deelnemen.

Schaatsers krijgen een vliegende start van 100 meter om op gang te komen, om vervolgens zo snel mogelijk 1000 meter af te leggen. Op de rechterbaan rijden de toerschaatsers en links de wedstrijdschaatsers. De tijdrit telt voor de wedstrijdschaatsers mee in het Weissensee Klassement.

De 1000 van de Weissensee begint (onder voorbehoud) om 13.00 uur. Tijdens de wedstrijd wordt er gebruikgemaakt van de wegwerpchip. Dit is gelijk een test om te zien of de chips het koude weer goed doorstaan.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot donderdag 11.30 uur in de organisatietent en via de website. De kosten bedragen €10 p.p.

Margot Boer

Op donderdag 2 februari wordt er ook een 1000 meter van de Weissensee georganiseerd. Bronzen medaillewinnares op de Olympische Spelen Margot Boer trapt de tijdrit af en zet een tijd neer waar iedereen zijn tanden in kan zetten.

Margot Boer behaalde op de Olympische Spelen een bronzen plak met een tijd van 1.14,90. Haar persoonlijke record klokte ze een jaar eerder in Salt Lake City met een tijd van 1.13,77.

Reacties Gesloten