Er wordt geschaatst op de Weissensee

Gepubliceerd op: 18/12/2016

Categorie: Uncategorized

Bekeken: 10839

Kleine meer vrijgegeven!

Met ingang van zaterdag 17 december kan er op een groot gedeelte van het kleine meer worden geschaatst. De actuele ijssituatie wordt door ijsmeester Norbert Jank weergegeven op zijn website, www.natureislauf.at. In de tekening is het groen gearceerde deel vrijgegeven om te schaatsen. Het rood gearceerde is niet vrijgegeven en zelfs gevaarlijk!

De temperaturen dalen in de nacht ruim onder nul, zodat de ijsvloer gestaag groeit. De weersvooruitzichten voor komende week zijn goed. In de menubalk kun je bij WEER, zowel de actuele vooruitzichten als de waarden van het weerstation aan de oever van de Weissensee zien. De Weissensee staat onder invloed van een zogenaamd Micro-Klimaat waardoor het vaak kouder is aan het wateroppervlak dan hoger op de berg.

 

Reacties Gesloten