Gary Hekman en Lisa van der Geest winnen Aart Koopmans Memorial

Gepubliceerd op: 30/01/2016

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2016

Bekeken: 1395

Tags: , ,

De tweede KPN Grand Prix wedstrijd op natuurijs was er bij de mannen eentje van vele demarrages. In de eindsprint met een grote groep van 29 man vocht Gary Hekman zich als eerste over de streep. Bij de dames namen Aggie Walsma en Lisa van der Geest al snel het heft in handen. Ronden lang reden de twee dames op kop. In de laatste kilometers stapte Walsma in een scheur, dat was voor van der Geest het moment om te gaan. Solo bereikte ze de eindstreep.

“Een boel bier drinken en dan ben je er weer”

Gary Hekman werd afgelopen woensdag bij de Alternatieve Elfstedentocht nog derde. In de tocht bezeerde hij zijn elleboog. “Een bezoekje aan het ziekenhuis gaf mij de uitslag dat er veel vocht in zit maar het is gelukkig niet gebroken. ‘s Avonds een boel bier drinken en dan ben je er weer”, lacht hij. “Vandaag dacht ik in de eindsprint niet meer kijken, naar die boog, juichen en dan naar huis.” De tweede plek ging vandaag naar Fabio  Francolini. Ploeggenoot van Hekman, Crispijn Ariens, werd derde. Hekman is nu ook de leider in de Grand Prix.

Lisa van der Geest wist Aggie Walsma in de laatste ronde af te schudden.“Aggie was heel sterk, we hebben samen goed gewerkt. Ik was ook niet zeker van mijn overwinning. Aggie stapte in een scheur in de laatste ronde. Toen dacht ik, ik moet nu gaan, ze is nu uit balans. We hebben samen laten zien dat we willen koersen”, aldus de winnares. Voor de derde plek werd gesprint, Ineke Dedden behaalde de podiumplek.

Reacties Gesloten