Prachtige dag voor schaatsers en toeschouwers

Gepubliceerd op: 29/01/2016

Categorie: Weissensee 2016

Bekeken: 714

De laatste Alternatieve Elfstedentoertocht van 2016 is volop in gang. Circa 1100 schaatsers startten vanochtend nog met bewolking, inmiddels schijnt de zon volop. Het schaatsen wordt zwaarder doordat de toplaag van het ijs zachter wordt, maar dat drukt de pret zeker niet. IJsmeester Norbert Jank: ” Ik ga later vandaag nog een stukje van de toplaag eraf schrapen, maar ik laat vooral ook een gedeelte van het schaafsel liggen ter bescherming tegen de zon.”

Gerard Nijman, Rik Schuurman en Bart Verhoek gaan voor 100 kilometer en hebben op het moment dat wij ze spreken nog twee ronden te gaan. “We eten aan één stuk door Snelle Jelle’s, dat houdt ons op de been”, lachen de mannen. “En pijnstillers”, voegt Rik er aan toe. Hij liep ’s ochtends een spierblessure op aan zijn been, maar kan nog wel verder schaatsen.

Sinie Veldhuis uit Tubbergen: “Tot nu toe is alles prima gegaan. Ik heb 100 kilometer geschaatst, dat was eigenlijk mijn einddoel. Maar het gaat nog wel goed, dus ik ga gewoon nog even door.” Haar man schaatst vandaag ook. Vanmiddag zoeken ze elkaar weer op en maken ze er een gezellig feestje van.

De foto’s van de toertocht van vandaag verschijnen later op de Flickr pagina en zijn gratis te downloaden!

Reacties Gesloten