Marieke Dohle-van Hoek en Simon Schouten winnen Criterium

Gepubliceerd op: 28/01/2016

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2016

Bekeken: 2750

Tags: ,

Twintig dames en vijftig heren deden een dag na de Alternatieve Elfstedentocht mee aan de Criteriums. Er stonden diverse premies op het spel.

De eindsprint bij de dames was millimeterwerk. Met het blote oog was niet waarneembaar wie de winnares was. De video liet zien dat Marieke Dohle-van Hoek met een nipte voorsprong Yvonne Spigt en Bianca Bakker klopte in de sprint. Voor Dohle-van Hoek is dit het laatste jaar Weissensee, na dit jaar stopt ze met marathonschaatsen wegens rugklachten.

Bij de heren was een video finish niet nodig. Simon Schouten ging er met het prijzengeld vandoor. De man van Royal A-ware Fonterra had nog goede benen omdat hij naar eigen zeggen bij de Alternatieve niet helemaal was stukgegaan. Ploeggenoot Bob de Vries had ook nog goede benen en eindigde direct achter Schouten.

Klik hier voor de volledige uitslag, ook te vinden onder Live 2016 > Uitslagen.

Reacties Gesloten