Winst Alternatieve Elfstedentocht naar Niels Mesu en Birgit Witte

Gepubliceerd op: 27/01/2016

Categorie: Uncategorized, Voorpagina, Weissensee 2016

Bekeken: 4706

Tags: , ,

Niels Mesu wint, een jaar na zijn broer, de Alternatieve Elfstedentocht. De 23jarige schaatser uit Team Tjolk haalt voor het eerst het podium op natuurijs en mag gelijk de hoogste trede betreden. Een uur later komt Birgit Witte van team Cenned schreeuwend, juichend en met haar vuisten gebald over de finish.

Op zo’n zeventig kilometer voor het einde vertrok Mesu met een kleine kopgroep uit het peloton. Lange tijd reden Arnt Jalvingh, Bart Mol, Jordy Harink en Mesu met zijn vieren op ruim een minuut voorsprong. “In de laatste ronde van een kleine tien kilometer ben ik gedemarreerd. Ik voelde het gelijk in mijn benen. Maar ik moest het proberen in mijn eentje.”

Bart Mol kon het langste mee met de Zeeuw en eindigde uiteindelijk als tweede. Met vlak daarachter op plek drie Gary Hekman. Laatstgenoemde is meerdere keren gevallen in de wedstrijd en houdt er een pijnlijke elleboog aan over. “Ik ga straks een dokter opzoeken, want dit voelt niet goed.”

Birgit Witte kan net als Niels Mesu niet ophouden met glimlachen. “Dit is super, geweldig, gaaf”, zegt ze ontroerd. “Dit was mijn doel, na vorig jaar. Toen was ik net vierde, nu wilde ik in elk geval het podium halen en natuurlijk het liefst op één.” Teamgenoot Aggie Walsma behaalde de derde plaats, vlak achter Danielle Lissenberg-Bekkering. De ervaren Danielle gaf alles en was na afloop volledig uitgeput. Dat is nou de Alternatieve Elfstedentocht. Diep gaan, heel erg diep gaan.

Lees hier de complete uitslag van de Alternatieve Elfstedentocht 2016.

Reacties Gesloten