Derde Alternatieve Elfstedentoertocht van start

Gepubliceerd op: 26/01/2016

Categorie: Weissensee 2016

Bekeken: 7384

Tags: ,

In het donker zijn dinsdagochtend 1.500 schaatsers begonnen aan hun uitdaging. Tweehonderd kilometer, honderd, of gewoon zoveel rondjes als de benen toelaten.

Freek Hartman uit Elsloo was er vanochtend vroeg bij. Om 5.15 uur ging zijn wekker. “Iedereen begint steeds vroeger aan de tocht. Ik wil graag in de voorste groep meeschaatsen.” Freek is van plan om vandaag tweehonderd kilometer te volbrengen. Dat betekent twintig rondjes van tien kilometer schaatsen. Op de vraag welke ronde de beste voor hem gaat zijn antwoordt hij resoluut: “De laatste! Psychisch ben ik er dan namelijk wel klaar mee. Dan wil je graag naar huis en kun je het laatste beetje energie nog geven.” Vanavond krijgen zijn vriendin en zijn ouders het eerste rondje van Freek op het Blarenbal. “Zij verzorgen mij gedurende de dag, dus dat hebben ze wel verdiend!”

Ook de mannen van Mastermind staan klaar voor tweehonderd kilometer. Het beste rondje? “Zowel qua snelheid als gevoel dat het erop zit het laatste rondje! Als je het goed doseert heb je in het laatste rondje nog wat over”, aldus Robert de Jong uit Voorburg. Vanavond is er een rondje in de tent voor alle vrienden én de organisatie. Daar houden we hem aan!

Jan van Breugel uit Woudrichem heeft een goed gevoel bij rondje zes. En als hij finisht, dan krijgt zijn vrouw een rondje. “Ze staat de hele dag klaar met mijn spullen om me te verzorgen, dan heb je aan het einde van de dag wel een rondje verdiend!”

Wil jij de deelnemers van vandaag een hart onder de riem steken? Stuur een oppeppend berichtje naar speakers@weissensee.nl

 

 

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten