De eerste rijdersbijeenkomst!

Gepubliceerd op: 18/01/2016

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2016

Bekeken: 3316

Tags: ,

Vanmiddag ging de eerste rijdersbijeenkomst voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) 2016 gelijk actief van start. DJ Rutger verzorgde een kleine warming-up. Daardoor zat de sfeer er gelijk al goed in. Voorzitter Toine Doreleijers heette de ervaren AEW-schaatsers welkom evenals de nieuwe gezichten in het publiek.

Eenmaal begonnen aan de Weissensee…

Aan de toertocht doen morgen 375 deelnemers mee. 80 Dames en 295 heren gaan de strijd met de kilometers aan. De jongste deelnemer is 9 jaar oud. De oudste deelnemer is 78 jaar.  

Praktische info over de AEW en Prestatietocht

Morgenochtend starten de schaatsers met de eerste Alternatieve Elfstedentocht van 2016. Om 7.00 uur wordt het startschot voor de 200 km gegeven door de heer Mel Kroon, CEO van TenneT. Het bedrijf schaatst mee met een team in het kader van hun vitaliteitsprogramma Committed Power. In het programma staat een gezonde levensstijl en samen sporten met collega’s centraal. De Prestatietocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deze tocht van 100 km staat gepland om 9.00 uur. Almut Knaller, wethouder van toerisme voor de Weissensee, geeft het startschot voor de Prestatietocht.

Starten en finishen

Je mag niet eerder dan de starttijd starten. Voor de Prestatietocht kun je pas na 9.00 uur starten. Je hoeft de tour niet uit te schaatsen. Finishen kan op ieder moment. Om 18.00 uur kunnen de rijders hun laatste rondje schaatsen. Dat klinkt streng, maar het is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Na de wedstrijd kunnen overwinningen en behaalde prestaties gevierd worden op het Blarenbal.  

Veiligheidstips

We laten de tocht graag zo veilig en prettig verlopen. Daarom hieronder nog een aantal belangrijke tips voor schaatsers en supporters langs de kant.

  • Geef de schaatsers de ruimte, zowel op het ijs, bij de verzorgingsposten, als bij de finish.
  • Het wordt morgen koud. Voorkom onderkoeling en bevroren ogen met warme kleding en een winddichte skibril. De medische post is de hele toerdag geopend.
  • De helm raakt steeds meer ingeburgerd in wintersporten. Bescherm je hoofd daarom ook tijdens het schaatsen met een helm.
  • Laagjes, laagjes, laagjes….het wordt een koude dag. Draag katoen als eerste laag op het lichaam.

Niet aanwezig op de Weissensee? Kijk live mee via de webcam!

Voor wie niet live op de Weissensee aanwezig kan zijn is het volgen van de tocht via de webcam een uitkomst. De webcams bieden zicht vanaf de verzorgingspost en de start-/finishboog. Download ook de app Ultimate Sport Service Live in de Appstore of Google Play en volg jouw sporter live!

Schaatsers aanmoedigen met persoonlijk bericht

Wil je jouw schaatser of schaatsster aanmoedigen? Stuur je bericht dan naar speakers@weissensee.nl. Je bericht wordt op het displayscherm op het ijs vermeld.

Reacties Gesloten