De zon, het ijs en de stemming zijn goed!

Gepubliceerd op: 17/01/2016

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2016

Bekeken: 8625

Tags:

We staan aan de vooravond van de 28e editie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW). Zo’n 3500 toerschaatsers gaan de strijd aan met zichzelf en de 50, 100 of 200 kilometer. De tenten staan, de koffie is warm en het allerbelangrijkste… het ijs ligt er super bij!

Het ijs is er klaar voor

Schaatsers zijn al op het ijs gespot voor de eerste oefenrondjes. Het zonnige weer van de afgelopen dagen helpt daar uiteraard ook uitnodigend bij. Een extra warme outfit is geen overbodige luxe, want de gevoelstemperatuur ligt een stuk lager. Sneeuw vind je hier momenteel weinig, mede daardoor ligt het ijs van de Weissensee er prachtig bij.

De crew staat startklaar

De organisatie-, verzorgings-, feest- en crewtent zijn klaar voor twee weken topprestaties en genieten op de Weissensee. Het team van de AEW heeft hard gewerkt aan het vervoer van het materiaal, de opbouw van de tenten en de inrichting van de baan. Drie vrachtauto’s vervoerden 25.000 kilo materiaal naar Oostenrijk. Denk bijvoorbeeld aan spullen als 1,5 kilometer elektriciteitskabel, 200 meter verlichting, 50 reservelampen en 610 meter UTP kabel. Ook gingen mee: 45.000 kartonnen bekertjes, 1000 krentenbroden, 150 kilo kaas, 4500 bidons, 250 mutsen.

Ben jij er klaar voor?

Wij wensen iedereen een geweldige schaatservaring tijdens de Alternatieve Elfstedentocht 2016!

Schaatsers Weissensee 2016

Reacties Gesloten