De Uithof wint eerste Zestig van de Weissensee

Gepubliceerd op: 14/03/2015

Categorie: Voorpagina

Bekeken: 2342

Tags: , ,

Op verschillende ijsbanen werd vorige week de ‘Zestig van de Weissensee’ verreden. Als afsluiter van het natuurijsseizoen kwamen kilometervreters nog een keer samen om in een uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen. De winst ging naar De Uithof in Den Haag.

Op alle banen hing een gezellige sfeer en er werd flink geschaatst. Om de Weissensee-stemming erin te houden, werd er ook naast het ijs van alles georganiseerd. Zo waren de bekende klanken van de Weissensee te horen en konden de deelnemers na afloop genieten van een (gratis) bingo.

Deze eerste editie was een experiment. Ook andere schaatsbanen hebben al aangegeven om volgend jaar mee te willen denken en doen aan een tweede Zestig van de Weissensee. “Het zou mooi zijn als uiteindelijk iedere schaatsbaan in Nederland meedoet, zodat deze ludieke competitie een vaste afsluiter van het Weissensee-seizoen kan wordt”, zei AEW-voorzitter Toine Doreleijers enthousiast.

De uitslag van de Zestig van de Weissensee:

1. De Uithof (Den Haag) 1287 km
2. De Westfries (Hoorn) 882 km
3. IJsbaan Twente (Enschede) 329 km
4. Kunstijsbaan Breda (Breda) 160 km
5. De Vechtsebanen (Utrecht) had technische problemen

Wij feliciteren De Uithof met haar overwinning en bedanken alle ijsbanen en schaatsers voor hun deelname. We hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten.

Reacties Gesloten