Mesu en Spigt winnen 25e Alternatieve Elfstedentocht

Gepubliceerd op: 31/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 7839

Tags: ,

Erwin Mesu en Yvonne Spigt hebben de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen op de Weissensee. Na 200 kilometer waren zij de sterksten in de sprint van een kopgroep.

In de herenwedstrijd ontstond er in de tweede helft van de wedstrijd een omvangrijke kopgroep met in totaal veertien mannen. In de slotfase bleven er daar acht van over. Mesu demarreerde, maar niemand leek hem terug te willen halen. Bob de Vries, Bart Mol, Simon Schouten en Jan van Loon probeerden het nog wel, maar kwamen te laat. Met minimale voorsprong ging de overwinning naar de geboren Zeeuw van Team Selecteq.

Een overwinning met veel lading voor Mesu: “Ik ben opgegroeid op de Weissensee, ik kom hier al sinds mijn twaalfde jaar. Het is echt heel mooi om hier de Alternatieve Elfstedentocht te winnen! Eindelijk komt mijn naam op het bord te staan van de winnaars.”

Weissensee_150131_5144Dames
Bij de dames kreeg de wedstrijd kleur door een monsterontsnapping van Jolanda Langeland en Marianne van Leeuwen. Zij kregen aanvankelijk een grote groep dames mee, maar die vielen één voor één af. In de slotfase kwam het peloton samen, maar ontstond er toch weer een splitsing. In een sprint met vier dames was Yvonne Spigt de snelste. “Super gaaf om deze te pakken. Ik heb er lang op gewacht. Ik heb er hard voor moeten rijden”, reageerde Spigt dolblij.

Uitslag, heren
1. Erwin Mesu (Team Selecteq)
2. Bob de Vries (Team A-ware/Fonterra)
3. Bart Mol (Team Bouw & Techniek)

Uitslag, dames
1. Yvonne Spigt (Steigerplank.com)
2. Iris van der Stelt (MKBasics.nl)
3. Sharon Hendriks (Mobility Service/Okkinga)

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten