Mariska Huisman wint haar laatste wedstrijd op de Weissensee

Gepubliceerd op: 29/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3173

Tags: ,

Mariska Huisman, Crispijn Ariens en Leander van der Geest schrijven geschiedenis op de Weissensee. In de eerste mass-start ooit op de Weissensee weten zij het goud te bemachtigen.

Mariska wint hiermee ook gelijk haar laatste wedstrijd op de Weissensee. Na dit seizoen stopt ze met schaatsen. De Alternatieve Elfstedentocht van aanstaande zaterdag laat ze aan zich voorbij gaan. Morgenochtend vertrekt ze naar Hamar, om daar de mass-start te rijden voor de World Cup.

Bij de dames werden 16 ronden van 600 meter gereden en zowel bij de eerste divisie als bij de topdivisie heren 25 ronden. Bij de topdivisie heren werd al na een aantal ronden duidelijk dat plek 1 en 2 verdeeld zouden worden tussen Crispijn Ariens en Jouke Hoogeveen. Al snel vielen er grote gaten in het peloton en het tweetal bouwde de voorsprong verder uit. Crispijn won in de sprint. Ploeggenoot Gary Hekman, gisteren nog winnaar op het Open NK, had last van verzuurde benen. “Als ik daar geen last van had gekregen, had ik het best leuk gevonden! Al geef ik mijn voorkeur aan criteriums.”

Uitslagen

Dames (bekijk de volledige uitslag)
1. Mariska Huisman
2. Cindy Vergeer
3. Elma de Vries

Heren Eerste Divisie (bekijk de volledige uitslag)
1. Leander van der Geest
2. Jan Korenberg (ontbreekt op de foto)
3. Bart Hoolwerf

Heren Topdivisie (bekijk de volledige uitslag)
1. Crispijn Ariens
2. Jouke Hoogeveen
3. Ingmar Berga

Vorig Bericht:
Volgend Bericht:

Reacties Gesloten