Huisman opnieuw de sterkste in KPN Open NK

Gepubliceerd op: 28/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 4940

Tags: ,

Mariska Huisman heeft voor de vierde keer in haar carrière het KPN Open NK gewonnen op de Weissensee. Foske Tamar van der Wal werd tweede, het brons ging naar Yvonne Spigt.

AEW_ONK_Huisman_4667Met al drie titels (2011, 2013, 2014) én de winst van de Aart Koopmans Memorial van afgelopen zaterdag op zak, startte Huisman aan de titelstrijd op de Weissensee. Net na de helft van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van tien dames, met een hoofdrol voor de titelhoudster.

Het peloton wist de groep niet meer te achterhalen en finishte uiteindelijk op bijna drie minuten. In de finale bleven er negen dames over, Huisman bleek de snelste. “Het was een kat-en-muis-spelletje, met Carien Kleibeuker die continu probeerde weg te komen”, zei ze na afloop. “Ik wilde deze heel graag winnen en dat is gelukt!”

Reacties Gesloten