Weissensee op je CV is een pré!

Gepubliceerd op: 27/01/2015

Categorie: Weissensee 2015

Bekeken: 3041

Tags: ,

Elly van der Burg (56) en Gerard Ton (58) uit Pijnacker komen al jaren op de Weissensee. De helft van het jaar wonen ze in Frankrijk waar ze onder andere fietsclinics geven, de andere helft van het jaar zijn ze beide werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Zien ze bij een sollicitant Weissensee op het CV staan, dan gaan er bellen rinkelen. “Iemand die naar de Weissensee gaat, heeft per definitie karakter en doorzettingsvermogen. Goede eigenschappen die ook in het werkende leven belangrijk zijn.”

De sportievelingen uit Pijnacker zijn van oorsprong triatleten. Ook zonder dit onderdeel blijft de Weissensee hen trekken, 200 kilometer schaatsen is elk jaar weer een prachtige uitdaging. Gerard: “Elk jaar is anders door de wisselende omstandigheden. Dat is de kracht van dit evenement. Neem bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam: dat is elk jaar ongeveer hetzelfde. Zelfde parcours, geen extreme weersomstandigheden. Hier is het elk jaar anders, van stralende zon en heftige sneeuwbuiten tot wind met een orkaankracht bij Dolomietenblick.”

De voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentoertocht bestaat bij beide vooral uit veel fietsen. “Voor de duur vinden wij het prettig om te fietsen. Fysiek en mentaal is dit een goede voorbereiding. Je traint dezelfde spiergroepen die je nodig hebt bij het schaatsen. De meeste schaatsers krijgen bij 120-130 kilometer een mentale klap. Door veel te fietsen ben je daar mentaal al een beetje op voorbereid.”

Reacties Gesloten