Sandra heeft een echte passie voor schaatsen

Gepubliceerd op: 27/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 2736

Tags: ,

Sandra van der Vlist blogt op ‘Passie voor schaatsen’, is al van jongs af aan gek van de sport en was dit jaar voor het eerst op de Weissensee.

In de aanloop naar Weissensee 2015 schreef Sandra (foto rechts) al regelmatig over haar voorbereidingen op haar eerste Alternatieve Elfstedentoertocht. Wat eet je onderweg – compleet met het recept voor haar ‘geheime wapen’, waarom is hoofdbescherming zo belangrijk, hoe schaats je in een ‘treintje’ en wat neem je mee naar de Weissensee?

Afgelopen vrijdag volbracht ze voor het eerst een 200 kilometer. Reden voor een feestje! “Het blarenbal aan het einde van de dag maakte het helemaal af”, glundert ze. “Onderweg heb ik wel tien keer gezegd: ‘ik ruik het feestje al’. Zo’n feestje hoort bij schaatsen. Door het dansen herstellen je spieren veel beter dan als je stil gaat zitten of op bed liggen. En bovendien: we hadden wat te vieren! 200 kilometer is niet niks.”

De website over de schaatspassie van Sandra is te vinden op www.passievoorschaatsen.nl. Sandra is ook te volgen op Twitter: @schaatspassie.

Een uitgebreid interview met Sandra is te lezen in Marathon Magazine, dat in februari verschijnt. Alle leden van de AEW ontvangen dit blad op de deurmat.

Reacties Gesloten