Recordaantal toerschaatsers voltooit Alternatieve Elfstedentocht

Gepubliceerd op: 27/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 7162

Tags: , ,

Maar liefst 956 toerschaatsers hebben vandaag de Alternatieve Elfstedentocht volbracht op de Weissensee. Daarmee werd het oude record van uitgereikte Alternatieve Elfstedenkruisjes uit 2006 (871) ruimschoots verbroken.

’s Morgens om 7.00 uur gingen er 1.371 recreanten van start. De omstandigheden waren net als de afgelopen dagen ideaal. Het ijs ligt er perfect bij, het was zonnig en de temperatuur lag rond het vriespunt. Wel stak er in de loop van de middag een stevige koude wind op.

De eerste toerschaatsers kwamen binnen zes uur en drie kwartier over de finish. In de uren die volgden bleef dat aantal stijgen. Al snel werd duidelijk dat we het oude record zouden gaan verbreken. Om kwart voor zes was dat ook het geval toen de 872e deelnemer over de finish kwam. De laatste schaatser bereikte de finish om 19.10 uur.

Weissensee_150127_DSF3886Laatste finisher
Hugo van der Sluys uit Groenekan was vandaag de laatste finisher die 200 kilometer volbracht. “Ik heb geen moment gedacht aan stoppen! Het voelt vreemd om als laatste over de finish te komen, maar ik ben eigenlijk wel heel tevreden. In de laatste ronde heeft een vrijwilliger nog mijn voeten gemasseerd omdat ik kramp kreeg. In vergelijking tot de drie Elfstedentochten die ik gereden heb, had ik het vandaag een stuk zwaarder. Voor het thuisfront en de 11 mensen waarmee ik hier ben vond ik het sneu dat ze zo lang moesten wachten, maar ik ben heel blij dat ik de 200 heb kunnen uitrijden.”

Reacties Gesloten