Geen vraagtekens: we gaan schaatsen!

Gepubliceerd op: 26/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 3847

Tags: ,

AEW voorzitter Toine Doreleijers kreeg vanmiddag applaus na applaus tijdens de rijdersbijeenkomst. Dat kon ook niet anders met alle positieve nieuws: goed ijs, zon, kou, een mooie baan van 12,5 kilometer en dat alles met ruim 1400 mannen en vrouwen aan de start.

Enkele wetenswaardigheden:
– Meer dan 1400 deelnemers staan ingeschreven voor de Alternatieve Elfstedentoertocht van 27 januari 2015, waarvan 20% vrouw en 80% man.
– 10 nationaliteiten.
– De jongste deelnemer is 8 jaar oud, de oudste 78.
– Het ijs is 16-26 centimeter dik.
– De start is om 7 uur, vanuit Parc-Fermé een stukje tegen de richting in schaatsen en dan sorteren in startvakken.
– De laatste ronde gaat om 18.15 uur in. Daarmee hebben deelnemers zo’n 12 uur de tijd om hun persoonlijke doel te behalen.

Op de vraag ‘wie draagt morgen een helm?’ gingen vele handen de lucht in. Mooi, dat zien we graag! Hoofdbescherming is belangrijk, evenals het dragen van een goede bril en voldoende laagjes tegen de kou.

Een veelgestelde vraag vandaag was waarom Norbert Jank zo weinig veegt. Dit heeft als reden dat met de volle zon het ijs sneller dooit als het geveegd is. Het dunne laagje sneeuw op het ijs werkt beschermend. Mocht het gaan sneeuwen, dan komt ijsmeester Norbert Jank uiteraard in actie.

Voor alle thuisblijvers, wil je morgen iemand aanmoedigen via de speakers Jannes en Andries, stuur dan een e-mail naar speakers@weissensee.nl.

Reacties Gesloten