Peter is de laatste held van vandaag

Gepubliceerd op: 23/01/2015

Categorie: Voorpagina, Weissensee 2015

Bekeken: 6108

Tags: ,

Peter Hellevoort is vandaag als laatste schaatser binnen gekomen met 200 kilometer in de benen. Wij spraken hem na zijn zware tocht.

“Ik moest wel flink aanzetten om voor 18.15u de laatste ronde in te gaan. Die ronde heb ik ruim tien minuten sneller gereden dan de rondes daarvoor. Ik had me een beetje verkeken op de conditie van het ijs. Op sommige plekken was het meer klunen dan schaatsen. Ik was dan ook heel blij dat ik mijn laatste ronde begeleid door een volgauto.”

Peter is alleen op de Weissensee, zijn vrouw die zou meegaan werd vlak voor vertrek ziek. “Zij heeft er heel erg op aangedrongen dat ik toch moest gaan. Daar ben ik nu heel blij mee. Ik heb gewoon 200 kilometer geschaatst! Ik ben nu best een beetje trots op mezelf.”

Reacties Gesloten